Συγκεκριμένα η κ. Γεροβασίλη ανέφερε:
«Δεν μπαίνουμε στη συζήτηση αν η κ. Καϊλή είναι στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται βεβαίως για ένα πολιτικό πρόσωπο που όμως σήμερα προφυλακίζεται για εγκληματική δράση. Μιλάμε ξεκάθαρα για προσωπική ευθύνη και προφανώς δεν προτίθεμαι να το χρεώσω πολιτικά ούτε στο ΠΑΣΟΚ συλλήβδην ούτε στη Νέα Δημοκρατία».
Αναφορικά τώρα με την πολιτική στάση της κ. Καϊλή πρέπει να πω ότι εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα άφηνε το ακροκεντρώο αποτύπωμά της. Ξεκινώντας από δηλώσεις περί επιδομάτων σε τεμπέληδες μέχρι την υποστηρικτική προς το Κατάρ δήλωσή της για τα εργασιακά δικαιώματα και την πρόοδο που έχει επιτύχει αυτή η χώρα την ώρα που χιλιάδες εργάτες τους οποίους έφερναν από το Νεπαλ πέθαναν από ηλίαση.
Να θυμηθούμε επίσης πως πρωτοστάτησε κατά της συμφωνίας των Πρεσπών σε διαδηλώσεις με ακροδεξιά στοιχεία, και πόσο πιστά υποστήριξε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ως πρωθιέρεια. Και μία παρατήρηση: συνήθως οι άνθρωποι που διαφθείρονται και εμπλέκονται σε εγκληματική δράση επιθυμούν στενές σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία θεωρώντας ότι έτσι προστατεύονται περισσότερο».
Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι μία υπόθεση διαφθοράς ενός ή μίας πολιτικού επουδενί καθορίζει πολιτικές συνεργασίες. Αυτό που κρίνει μία συνεργασία είναι η σύγκλιση σε προγραμματική βάση. Κατά την εκτίμησή μου, αυτό το οποίο μετά βεβαιότητος έχει σήμερα συμβεί είναι ότι το ρήγμα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαιτίας του σκανδάλου των υποκλοπών έχει θέσει διαχωριστική γραμμή στην πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο».
Η εκτροπή στο πολίτευμα και οι «αποδράσεις» Μητσοτάκη
Η κ. Γεροβασίλη, χαρακτήρισε τη στάση του Πρωθυπουργού στη Βουλή ως απόδραση στην προσπάθειά του να αποφύγει να απαντήσει στην ευθεία ερώτηση που του απεύθυνε ο Α. Τσίπρας κατά πόσον παρακολουθούνταν οι Φλώρος και Χατζηδάκης.
«Ο Πρωθυπουργός της χώρας μέχρι στιγμής σε όλες τις δυσκολίες που έχει συναντήσει και φυσικά στο σκάνδαλο των υποκλοπών καταφεύγει στην απάντηση ότι «ένα ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτα» δυστυχώς όχι με τη σωκρατική έννοια.
Σηκώθηκε και δήλωσε ότι εδώ λήγει η συνεδρίαση, ως μη όφειλε, δηλαδή δραπέτευσε! Η χώρα στην οποία ένας υπερσυγκεντρωτικός πρωθυπουργός παρακολουθεί στενούς συνεργάτες, υπουργούς τις οικογένειές τους, τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων τους υπεύθυνους για εξοπλιστικά προγράμματα κ.λπ. Δεν ξέρω αν λέγεται δημοκρατία. Το σίγουρο είναι ότι εδώ υπάρχει εκτροπή στο πολίτευμα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr