Υπενθυμίζεται ότι στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» με τη λίστα παρακολουθήσεων, αναφέρεται και το όνομα της ίδιας.
Μάλιστα σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη είχε δηλώσει ότι θεωρεί αρκετά πιθανό το να υπήρξε πράγματι στόχος παρακολούθησης, ενώ στην προτροπή του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μίλτου Βαρβιτσιώτη, που βρέθηκε επίσης στο πάνελ «να προσφύγει στη δικαιοσύνη άμα μέμφεται τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι την παρακολουθεί», εκείνη απάντησε ότι θα το πράξει, όπως και έκανε εν τέλει.
Κατά την έξοδό της από το δικαστικό μέγαρο, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε «Ζούμε σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για το δημοκρατικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου.
Μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα «Documento» και από πολλαπλά άλλα δημοσιεύματα, προφανώς δεν έπρεπε ούτε εγώ ούτε το πολιτικό σύστημα της χώρας να μην πράξουμε τα αναγκαία για προστασία του θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας απορρήτου επικοινωνιών».
Η κ. Γεροβασιλη μίλησε για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, της αλληλογραφίας και ίσως και εγγράφων απορρήτων, επικαλούμενη και την ιδιότητά της ως πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη. «Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Για να είναι αποτελεσματική η έρευνα, θα πρέπει να συνθέσει όλες τις μηνύσεις. Η Δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος πυλώνας προστασίας που μπορεί να ερευνήσει το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο κατασκοπείας και συγκάλυψης» ανέφερε.
Με τη μήνυσή της η κ. Γεροβασίλη ζητά να διερευνηθεί η παραβίαση του τηλεφωνικού απορρήτου και άλλες πιθανές ποινικές πράξεις που τελέστηκαν σε βάρος της.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr