Πιο συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, τόνισε ότι «το βάρος απόδειξης του αντιθέτου το φέρει δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης και λέω δυστυχώς γιατί αυτό δεν τιμά ούτε την κοινοβουλευτική δημοκρατία, ούτε την πορεία της δημοκρατίας στη χώρα μας».
«Δεν εννοώ ότι προφανώς για τις καταγγελίες δεν θα πρέπει να προσκομίσει στοιχεία ο κ. Βαξεβάνης και η εφημερίδα Documento όμως ο κ. Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει ενδείξεις ενοχής γιατί ο ίδιος στην πρώτη φάση ήταν αυτός όταν αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση Ανδρουλάκη, Κουκάκη που δεν αρνήθηκε ότι γίνονταν αυτές οι παρακολουθήσεις. Ήταν εξαιρετικά αντιφατικός ως προς το τι γνώριζε, δεν γνώριζε, αν γνώριζε δεν θα επέτρεπε, αλλά παρόλα αυτά ήταν νόμιμες, πράγματα τα οποία προσκρούουν στην κοινή λογική. Εν συνεχεία ακολούθησε μια δεύτερη φάση στην οποία έκανε τα πάντα η κυβερνητική πλειοψηφία προκειμένου να υπάρχει συγκάλυψη αυτού του σκανδάλου. Δηλαδή δεν επέτρεψε να προσκληθούν οι κατάλληλοι μάρτυρες στη Βουλή. Όσοι ερχόντουσαν στη Βουλή επικαλούνταν το απόρρητο και δεν κατέθεταν, δεν έδιναν καμία πληροφορία. Επομένως, αντί να ρίξει φως στην υπόθεση, έκανε τα πάντα για να τη συσκοτίσει. Και όλα αυτά ενώ εξαρχής με την ανάληψη της πρωθυπουργίας του είχε κάνει πολύ συγκεκριμένες κινήσεις ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης για να είναι υπό τον έλεγχό του η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» ανέφερε ακόμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδείξεις από τον ΣΥΡΙΖΑ
Παράλληλα, σε σχετικό ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενδείξεις και στοιχεία ότι πρόκειται για επισυνδέσεις, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε «μέχρι στιγμής υπάρχουν συγχρονισμοί στη λειτουργία της ΕΥΠ, μετά τον κ. Μητσοτάκη, που επαναλαμβάνω ο ίδιος επέλεξε να τη θέσει υπό τον προσωπικό του έλεγχο, ο ίδιος άλλαξε το νόμο για να θέσει επικεφαλής ένα πρόσωπο το οποίο δεν είχε τα τυπικά προσόντα. Ο ίδιος άλλαξε το νόμο ώστε να μη μπορούν όσοι παρακολουθούνται να ενημερωθούν εκ των υστέρων ότι παρακολουθούνταν. Άρα ο ίδιος έκανε πολύ συγκεκριμένες κομβικές επιλογές, θεσμικές για να είναι ο ίδιος αυτός, ο οποίος φαίνεται απολύτως υπεύθυνος. Η ΕΥΠ λοιπόν, έδειξε ότι έχει συγχρονισμένη δράση με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Και στην υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη συνέπεσαν χρονικά οι παρακολουθήσεις και στην υπόθεση του κ. Κουκάκη συνέπεσαν χρονικά και στην υπόθεση του κ. Σπίρτζη, η οποία ακόμη δεν έχει συζητηθεί στο Κοινοβούλιο».
Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι τα παραπάνω δεν συνιστούν αποδείξεις, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε «δεν διαφωνώ ότι θα πρέπει να τεκμηριωθούν με στοιχεία, γι’ αυτό και πήγε και στον εισαγγελέα, κ. Ντογιάκο, ο κ. Βαξεβάνης για να καταθέσει τα στοιχεία του και ο εισαγγελέας θα κρίνει, όμως νομίζω ότι η συζήτησή μας είναι για ένα πολιτικό πρόβλημα».
Όσα δήλωσε για το Predator
Τέλος, αναφερόμενη στο κακόβουλο λογισμικό Predator, επισήμανε πως «λειτουργεί στη χώρα μας τόσο καιρό ένα παράνομο λογισμικό παρακολούθησης, είναι γνωστή η εταιρεία η οποία το εμπορεύεται, η εταιρεία Intellexa και δεν κάνει τίποτα η κυβέρνηση όλο αυτό τον καιρό».
«Γιατί η κυβέρνηση δεν έχει θεσμοθετήσει τη μη λειτουργία αυτού του λογισμικού; Γιατί δεν είχε κάνει ελέγχους; Πού λειτουργεί αυτή η επιχείρηση, για ποιους, πού το εμπορεύεται, σε ποιους το δίνει, γιατί δεν απαγορεύει τη χρήση του; Τι κάνει όλον αυτό τον καιρό; Όλα αυτά αποτελούν ενδείξεις μιας δυσώδους εμπλοκής του Μαξίμου, γιατί θα ήταν άδικο να το χρεώσει κανείς σε όλη την κυβέρνηση, της καρδιάς του Μαξίμου σε αυτή την υπόθεση, η οποία κατά τη γνώμη μου αποτελεί πρόβλημα δημοκρατίας, πρόβλημα λειτουργίας του πολιτεύματος και όχι ιδεολογική σύγκρουση» συμπλήρωσε η κ. Αχτσιόγλου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr