Αυτό επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ τόνισε πως «ως πολιτεία έχουμε κάνει πράγματα. Φαίνεται πως δεν επαρκούν. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση, να δημιουργήσουμε τέτοιους μηχανισμούς, που βοηθούν τους πολίτες να μιλάνε, να ακούν και να βλέπουν παραπάνω».
Όπως υπογράμμισε η κυρία Μιχαηλίδου «έχουμε γραμμές παιδικής προστασίας. Εθνικό κέντρο κοινωνικής αλληλεγγύης 1107. Καλύτερα να έχουμε 100 καταγγελίες, που να είναι ψευδείς, παρά να μην έχουμε μαρτυρίες»
«Οι κοινωνικοί λειτουργοί των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων οφείλουν και κάνουν την κοινωνική έρευνα τόσο σε κομμάτι πρόληψης όσο και σε κομμάτι αντιμετώπισης. Αυτοί είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι δίπλα μας υπεύθυνοι να καταλάβουν και μετά να στοιχειοθετήσουν είτε μετά από καταγγελία είτε αυτεπαγγέλτως περιστατικά κακοποίησης παιδιών στην εισαγγελία. Πολλές φορές υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο δήμος Αθηναίων έχει έξι κοινωνικούς λειτουργούς» επεσήμανε.
«Ήδη έχω στείλει επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών ότι χρειαζόμαστε περισσότερους κοινωνικούς λειτουργούς. Μια οικογένεια η οποία έχει οκτώ παιδιά και είναι στα επιδόματα, χρειάζεται οικονομική ενίσχυση. Πρέπει αυτομάτως, να έχουμε ένα καμπανάκι από πλευράς κοινωνικών λειτουργών που θα παρακολουθούν τις συνθήκες διαβίωσής της και εάν χρειάζονται ψυχοκοινωνική στήριξη» πρόσθεσε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr