Στην ίδια εκπομπή σημείωσε πως «πριν από 40 χρόνια περίπου η Ελλάδα είχε αρχίσει να μελετάει σοβαρά την εισαγωγή της πυρηνικής ενέργειας. Όταν ήρθε τότε το ΠΑΣΟΚ, επί Ανδρέα Παπανδρέου τα παράτησε όλα» και επισήμανε ότι «έχει σημασία να γίνει κατανοητό ότι τα ενεργειακά θέματα κρατούν δεκαετίες, δηλαδή δεν μελετάς ένα πυρηνικό σταθμό για να τον έχεις αύριο. Αν αρχίσεις να το μελετάς τώρα, με αισιόδοξες προβλέψεις θα έχεις τον σταθμό σε 15 χρόνια. Χρειάζεται να υπάρχει εξασφαλισμένη η συνέχεια και η γενική παραδοχή της λογικής του τι κάνεις».
«Οι Γάλλοι το 1980 είχαν πέσει με τα μούτρα στην πυρηνική ενέργεια γιατί έβλεπαν ότι έτσι εξασφάλιζαν μια φθηνή και τελείως φιλική στο περιβάλλον πηγή ενέργειας και οι Γάλλοι μπορούν να εξασφαλίζουν σήμερα ηλεκτρισμό, όπως και στην Αγγλία» ανέφερε ο κ. Μάνος.
Είναι λάθος που δεν εξασφαλίσαμε πυρηνική ενέργεια, υπογράμμισε εν συνεχεία και πρόσθεσε: «φοβόμαστε ακόμα και να το συζητήσουμε. Από την άλλη μεριά, παραβλέπουμε το γεγονός ότι όλες οι χώρες γύρω μας έχουν πυρηνικούς σταθμούς. Οι φόβοι μας ισχύουν και για αυτές τις χώρες».
«Αν, ο μη γένοιτο, κάτι συνέβαινε εκεί, το πρόβλημα θα ερχόταν και εδώ. Επιπλέον, η τεχνολογία έχει προχωρήσει πάρα πολύ, υπάρχουν σήμερα μικροί πυρηνικοί σταθμοί που μπορούν να γίνουν γρήγορα, που αξίζει τον κόπο και πρέπει να μελετηθούν», τόνισε.
«Εδώ, η Ακαδημία Αθηνών που είναι ένα από τα πιο συντηρητικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, έβγαλε πριν από μερικούς μήνες μια ανακοίνωση υπέρ της πυρηνικής ενέργειας» είπε και εξέφρασε την άποψη πως «η κυβέρνηση φοβάται». «Με τον φόβο δεν πάμε πουθενά», συμπλήρωσε.
Τέλος, διατύπωσε και την άποψη ότι η χώρα μας δεν είναι ενεργειακά θωρακισμένη. «Εξαρτόμαστε πλήρως από το εξωτερικό, αν εξαιρέσει κανείς τον ήλιο και τον αέρα και ό,τι γίνεται στο εξωτερικό είναι φανερό ότι είναι εκτός ελέγχου. Δεν μπορεί να πεις κανείς ότι έχει καθαρή εικόνα από το τι θα συμβεί στον πόλεμο» είπε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr