Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των δύο πλευρών για την πορεία της συνεργασίας του EPO και του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) ο οποίος εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση των ευρεσιτεχνιών και την προστασία των βιομηχανικών σχεδίων καθώς επίσης και των εμπορικών σημάτων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Campinos έκανε σύντομη αναφορά στο έργο και την αποστολή του EPO, τονίζοντας τον ρόλο του στην ανάπτυξη και την καινοτομία στο πεδίο της διανοητικής ιδιοκτησίας, θέμα ιδιαιτέρως επίκαιρο και σύνθετο στην εποχή μας. Η προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας αποτελεί υψηλής σπουδαιότητας ζήτημα αναφορικά με την προώθηση νέων επιχειρηματικών project, την προστασία και την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων. Επιπροσθέτως, διασφαλίζει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Παράλληλα, ο κ. Campinos επικεντρώθηκε, μεταξύ αλλων, και στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG’s) που συνιστούν τους πυλώνες του επικείμενου Στρατηγικού Σχεδίου του EPO. Ο πρόεδρος του EPO έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη της υπάρχουσας συνεργασίας με την Ελλάδα στα θέματα της διανοητικής ιδιοκτησίας.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάσης αφού καλωσόρισε τον κ. Campinos και την αντιπροσωπεία του EPO, εξήρε τη συνεργασία των δύο Οργανισμών και τη σπουδαιότητα του έργου τους για την ανάπτυξη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και τους υγιούς ανταγωνισμού. «Έμπρακτη απόδειξη της επιτυχούς συνεργασίας μας αποτελεί το γεγονός ότι εντός του 2021 η κατάθεση των αιτήσεων των τίτλων προστασίας, δηλαδή οι αιτήσεις για την κατοχύρωση δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας, αυξήθηκαν κατά 20%. Ουσιαστικά, αυξήθηκαν οι αιτήσεις για νέες ευρεσιτεχνίες και νέα βιομηχανικά σχέδια», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.
Ο κ. Campinos ενδιαφέρθηκε ιδιαιτέρως για την εξέλιξη της ψηφιοποίησης και ενημερώθηκε για τα άλματα που έχουν γίνει τα τρία τελευταία χρόνια στην Ελλάδα σχετικά με τις διαδικασίες ψηφιοποίησης του κράτους. Ειδικότερα δε στον τομέα των επενδύσεων όπου η απλοποίηση των διαδικασιών και η δραστική μείωση της γραφειοκρατίας αποτελούν κύρια προτεραιότητα του συνολικού μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr