Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε σαφές ότι αυτό που θα συζητούσε η Αθήνα, θα ήταν ως βάση σύγκρισης να λαμβανόταν υπόψη η περασμένη χρονιά και όχι ο μέσος όρος της τελευταίας πενταετίας.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν καταθέσει σειρά προτάσεων, που αφορούν στην ενεργειακή κρίση και την εφοδιαστική αλυσίδα.
Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για οριζόντια μείωση 15%, έτσι όπως έχει διατυπωθεί από την Ε.Ε. -λαμβάνοντας υπόψη τους μέσους όρους κατανάλωσης της τελευταίας πενταετίας-, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη χώρα μας, γιατί αυτό επί της ουσίας για την Ελλάδα σημαίνει μείωση 24%».
Ο ίδιος ανέφερε ότι «η Ελλάδα αύριο θα επιδιώξει αλλαγή αυτής της πρότασης, θα επιδιώξει να εξαιρεθεί η χώρα μας από αυτή τη μείωση. Αυτό που θα συζητούσαμε θα ήταν η βάση σύγκρισης να ήταν η περασμένη χρονιά και όχι ο μέσος όρος της τελευταίας πενταετίας».
«Θεωρούμε ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έτσι όπως είχε πρωτοδιατυπωθεί, είναι μια πρόταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη χώρα μας» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα αύριο θα επιδιώξει εξαίρεση από αυτό. Εάν αποφασιστεί κάποια μείωση, να αποφασιστεί με βάση την προηγούμενη χρονιά και όχι με βάση τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr