Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Υπουργός επεσήμανε πως η λειτουργία των ψηφιακών καρτών ξεκίνησε από τράπεζες και σούπερ μάρκετ, αφού στις εισόδους υπήρχαν ήδη εγκατεστημένοι ορισμένοι μηχανισμοί, όπου οι πολίτες θα μπορούσαν να «χτυπήσουν» την κάρτα τους. Τα περισσότερα μηχανήματα είχαν τοποθετηθεί εκεί κατά την περίοδο της έξαρσης του κορονοϊού.
«Η θέσπιση της ψηφιακής κάρτας πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της ΓΣΕΕ» αποκαλύπτει ο κ. Χατζηδάκης, με σκοπό να καταπολεμηθεί η «μαύρη» εργασία. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα σε τουρισμό και εστίαση, δύο κλάδοι που εμφανίζουν μεγαλύτερη παραβατικότητα, αναφορικά με το ωράριο και τις υπερωρίες. Δήλωσε επιπλέον, ότι αποτελεί «σημαντική μεταρρύθμιση με βαθιά κοινωνικό πρόσημα και επιθυμούμε να εφαρμοστεί σε όλες τις επιχειρήσεις, μεγάλες, μεσαίες και μικρές».
Τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθεί η απογραφή όλων των εργαζομένων για την «Εργάνη 2», ένα ψηφιακό σύστημα. Θα αποτελεί ουσιαστικά ένας ηλεκτρονικό εγκέφαλο στο Υπουργείο Εργασίας, που θα είναι καταχωρημένα όλα τα στοιχεία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ώστε από το νέο έτος η ψηφιακή κάρτα να «επεκταθεί» και σε άλλες επιχειρήσεις, όπως ασφαλιστικές εταιρείες, βιομηχανία καθώς επίσης και εταιρείες security.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr