Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Σμυρλής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε ότι οι πολίτες και το μέλλον του πλανήτη πρέπει να αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για τη δράση όλων των εμπλεκομένων φορέων, αλλά και του συνόλου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Αναφερόμενος στις κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID 19, σε συνδυασμό με τις πολιτικές και οικονομικές αναταράξεις του συνεχιζόμενου πολέμου της Ουκρανίας που θα συμβάλλουν στην επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας, υπογράμμισε την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης της βιώσιμης ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον κ. Σμυρλή, ο ιδιωτικός τομέας, σε συνδυασμό με τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (ΑΞΕ), μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχή υλοποίηση του θεματολογίου για τη βιώσιμη ανάπτυξη με ορίζοντα το 2030 (The 2030 Agenda for Sustainable Development). Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό για τις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι τόσο η εσωτερική πολιτική τους όσο και το νομικό πλαίσιό τους υποστηρίζουν και ενισχύουν τις θετικές επιπτώσεις των επενδύσεων στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Σμυρλής επεσήμανε και τη σημασία του Προγράμματος Δράσης της Αντίς Αμπέμπα, το οποίο συμφωνήθηκε το 2015 κατά την τρίτη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ) για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης.
Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Δράσης περιλαμβάνει, επίσης, ένα πλήρες σύνολο ενεργειών πολιτικής για τα κράτη-μέλη σχετικά με τη χρηματοδότηση της βιώσιμης ανάπτυξης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr