Ανέφερε ακόμη, ότι υπάρχουν και εναλλακτικές πηγές αντί του ρωσικού αερίου, μεταξύ των οποίων τα κοιτάσματα αερίου σε Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο, ενώ η ενέργεια που παράγεται στην περιοχή από αυτές τις πηγές θα μπορούσε να εξαχθεί στην Ευρώπη.
Για το θέμα της Ουκρανίας σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τον περαιτέρω διάλογο μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας. Αλλά αυτό δε μπορεί να γίνει υπό προϋποθέσεις, όπως ο περιορισμός του δικαιώματος κυρίαρχων χωρών για μελλοντική ενταξιακή προοπτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στο ΝΑΤΟ».
Υπενθύμισε μάλιστα, τις «αυστηρές» κυρώσεις της ΕΕ που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Κριμαία το 2014, σημειώνοντας ότι «θα ακολουθήσουν αντίστοιχα μέτρα, εάν συμβεί κάτι παρόμοιο, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την σταθερότητα, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».
{https://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1483481240829366278}
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, τόνισε ότι η επιθυμία της Ελλάδας να διατηρήσει τους δεσμούς της με τη Μόσχα «δεν αναιρεί σε καμιά περίπτωση τις υποχρεώσεις ή τη δέσμευσή μας ως προς την τήρηση της αλληλεγγύης και της ενότητας, τόσο απέναντι στο ΝΑΤΟ όσο και έναντι της ΕΕ».
Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, συνοδεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις Συνόδους Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ ήταν εκείνος που έκανε την προεργασία (με την ιδιότητα του Συμπροέδρου της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας- Ρωσίας) της συνάντησης Μητσοτάκη- Πούτιν, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr