Ο Θάνος Πλεύρης είχε προϊδεάσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν ψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση του μέτρου αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών μέχρι τις 31 Μαρτίου και μάλιστα τότε είχαν εκληφθεί οι αναφορές του ως τελεσίγραφο.
Σημειώνεται ότι από τους 6.500 υγειονομικούς που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και τέθηκαν σε αναστολή, οι περίπου 1.500 επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το υπουργείο Υγείας εξετάζει να θεσμοθετηθεί ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού για τον συγκεκριμένο κλάδο και να παυθούν από τα καθήκοντά τους μετά τις 31 Μαρτίου όσοι δεν εμβολιαστούν μέσω της καταγγελίας της σύμβασής τους. Και αυτό ισχύει και για όσους επέστρεψαν λόγω νόσησης.
Παράλληλα, στο υπουργείο Υγείας συζητείται ήδη πώς θα καλυφθούν τα κενά των απολυμένων υγειονομικών. Μεταξύ των υπουργών, Μάκη Βορίδη και Θάνου Πλεύρη έχει μάλιστα ήδη συζητηθεί η άμεση προκήρυξη των θέσεων στη βάση του κανόνα 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για μία αποχώρηση, αλλά και το σενάριο να μετατραπούν σε οκτάμηνες οι τρέχουσες τρίμηνες συμβάσεις.
Διαφορετικά, το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα αντιμετωπίσει πρόβλημα λειτουργίας και σε μία περίοδο που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις με τον κορονοϊό και πότε θα υπάρξουν εξάρσεις και κύματα κρουσμάτων και νοσηλειών.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί και το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης, που ασφαλώς θα είναι μεγάλο, παρότι η κυβέρνηση κρίνει πως η υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στους υγειονομικούς είναι ένα μέτρο που κρίνει ως λογικό το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr