Μιλώντας στο MEGA, σημείωσε ότι «Πριν από περίπου ένα μήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη ΔΕΘ μία σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ρεύμα. Το γεγονός ότι σε τόσο μικρό διάστημα αναγκάζεται να ανακοινώσει επιπλέον μέτρα και να αναθεωρήσει προς τα πάνω τα απαιτούμενα κονδύλια, δείχνει ξεκάθαρα αυτό που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή, ότι αυτά που ανακοινώθηκαν στη Θεσσαλονίκη ήταν πάρα πολύ λίγα».
«Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ότι θα διέθετε ένα κονδύλι της τάξης των 150 εκ. ευρώ για την κάλυψη των αυξήσεων στο ρεύμα. Τώρα το πήγαν σχεδόν στα 500 εκ. μέχρι το τέλος της χρονιάς», ανέφερε. «Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές της αγοράς ενέργειας, το φαινόμενο αυτό θα κρατήσει πολύ περισσότερο και τους επόμενους 6 με 9 μήνες η ελληνική οικονομία θα κληθεί να πληρώσει συνολικά περισσότερα από 1 δισ. ευρώ εξαιτίας των αυξήσεων στο ρεύμα», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Επισήμανε μάλιστα πως «παρά το ότι είναι ένα διεθνές φαινόμενο, υπάρχει ελληνική ιδιαιτερότητα», υπενθυμίζοντας ότι «τον Αύγουστο στην Ελλάδα η τιμή του ρεύματος στη χονδρική σχεδόν διπλασιάστηκε, πουθενά στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν είχαμε τόσο μεγάλες αυξήσεις».
Αναφερθείς στα χθεσινά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το Σεπτέμβριο, τόνισε ότι μία σειρά από βασικά αγαθά σημείωσαν τεράστια αύξηση «με την τιμή του φυσικού αερίου να αυξάνεται κατά 108%, το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 28,9%, τα λαχανικά κατά 20% και το ελαιόλαδο 18,4%». «Όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας, που ήδη επηρεάζει τις ζωές των πολιτών», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
«Η κυβέρνηση θα έπρεπε εδώ και τώρα να προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ –δε γίνεται μια οικονομία που αναμένεται να έχει ανάπτυξη 6% να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε μια τέτοια αύξηση», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «πρέπει επίσης να μειωθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε πετρέλαιο, πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο». «Είναι μέτρα απαραίτητα και εφικτά, σε μια περίοδο που η ΕΕ δημοσιονομικά επιτρέπει τέτοιες λύσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στο ρεύμα, επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση θα έπρεπε να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ». «Αντίθετα, σπεύδει –σε εποχή ενεργειακής κρίσης- να ξεπουλήσει τον κεντρικό ενεργειακό πυλώνα της χώρας», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.