Απευθυνόμενος ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολόγησε υπέρ του "ναι" στη συμφωνία λέγοντας συγκεκριμένα: «Είναι καλύτερο να υπάρξει ομοφωνία. Το τελευταίο διάστημα η επιθετικότητα που αντιμετωπίζουμε από την γείτονα δεν επιτρέπει την πολυτέλεια της καταψήφισης της συμφωνίας. Οφείλουμε και προς τους γείτονες και προς τις συμμαχικές χώρες να εκπέμψουμε μήνυμα εθνικής ομοψυχίας και ομόνοιας. Θα είναι όπλο εξίσου ισχυρό με τις φρεγάτες».
Εκτός αυτών ο κ. Δένδιας απηύθυνε για μια ακόμα φορά πρόσκληση προς την Τουρκία να εγκαταλείψει τις επεκτατικές προκλήσεις και να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών για την οριοθετηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. «Η διαφορά μας με την Τουρκία μπορεί να λυθεί. Ελάτε να συζητήσουμε την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας και αν δεν συμφωνήσουμε πάμε στην Χάγη» είπε ο υπουργός Εξωτερικών για να ξεκαθαρίσει στην συνέχεια: «Λέμε επίσης καθαρά στην Τουρκία: παραιτηθείτε από το ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο».
Παράλληλα τόνισε «ποιος δεν θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει από την Τουρκία να άρει το casus belli; Είναι παράλογο που ζητάμε από την Τουρκία να μην υπάρχει απειλή πολέμου κατά της χώρας μας; Είναι παράλογο που ζητάμε από την Τουρκία να σεβαστεί τα ψηφίσματα για το Κυπριακό; Τι από αυτά που κάνουμε είναι παράλογο; Δεν βλέπω οτιδήποτε στην στάση μας που να εμποδίζει τον διάλογο με την Τουρκία» και υπογράμμισε «Όμως δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε αξιακό σύστημα υποτέλειας προς την γείτονα. Δεν θα το κάνουμε, όπως δεν θα το έκανε καμία ελληνική κυβέρνηση».
Το νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Συμφωνία της Ελληνικής και Γαλλικής κυβέρνησης για την εγκαθίδρυση στρατηγικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια» θα τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr