Ο κ. Παπαθανάσης έκανε λόγο για ένα φιλόδοξο σχέδιο, για μεγάλη πρόκληση και ένα μεγάλο στοίχημα η Ελλάδα να βρεθεί μπροστά στο θέμα της απολιγνιτοποίησης.
«Το θέμα της κλιματικής κρίσης αγγίζει και τα ορυκτά καύσιμα, επομένως προχωράμε με συνεκτικό σχέδιο και έχουμε σχεδιάσει τα επόμενα βήματα, όπως συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους δημάρχους και περιφερειάρχες», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και συνέχισε λέγοντας:
«Σιγά σιγά θα ξεκινήσει η μεταβίβαση των εδαφών από τη ΔΕΗ σε ένα ειδικό όχημα που ανήκει στο δημόσιο, δηλαδή μία εταιρεία του δημοσίου, και στην συνέχεια θα γίνει η δημιουργία των ειδικών χαρτών, όπου εκεί θα φαίνεται πού μπορεί να αναπτυχθεί μεταποιητική δραστηριότητα, αγροτική αλλά και κάθε άλλου είδους δραστηριότητα, κι αυτό θα είναι προς τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας που θα αντικαταστήσουν τις θέσεις που θα χαθούν, λόγω της απολιγνιτοποίησης».
«Προχωράμε στο χωροταξικό, είναι πολύ σημαντικό να προσδιοριστούν οι χρήσεις γης, διότι η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στο επίκεντρο τόσο Ελλήνων όσο και ξένων επενδυτών και θέλουμε να δημιουργήσουμε τα στοιχεία της κινητικότητας και να δώσουμε κίνητρα, ώστε να εγκατασταθούν εκεί και μεταποιητικές βιομηχανίες και αγροτικές παραγωγές, με πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας», κατέληξε ο Υπουργός.
Παράλληλα, ο κ. Παπαθανάσης προανήγγειλε ότι τρία Νομοσχέδια θα έρθουν προς συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου να γίνουν Νόμος του Κράτους και θα αφορούν τη Δίκαιη Μετάβαση, τον Αναπτυξιακό Νόμο και τις Στρατηγικές Επενδύσεων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr