«Στο επίπεδο του κράτους, το επόμενο βήμα είναι η κάθετη οργάνωση, που περιλαμβάνει τοπική αυτοδιοίκηση και αποκέντρωση», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης.
«Στο επίπεδο της κοινωνίας, συνεκτικό σχέδιο για την ίση μεταχείριση και την ισότητα ευκαιριών όλων των πολιτών, ενώ επισπεύδεται η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των ΑΜΕΑ. Στο επίπεδο της παιδείας, έρχεται η νέα δομή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η αναδιοργάνωση του ΔΟΑΤΑΠ με σκοπό να αναδειχθεί η αυτονομία και η εξωστρέφεια των πανεπιστημίων μας και να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγνώρισης των ακαδημαϊκών τίτλων του εξωτερικού», επισημαίνει.
«Στο επίπεδο της υγείας θα εδραιωθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα συνολικής φροντίδας από την πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα μέχρι την αποκατάσταση. Παράλληλα, στο επίπεδο της δικαιοσύνης θα έλθουν σημαντικές εκσυγχρονιστικές δομές και θα τροποποιηθούν σταδιακά οι κώδικες ποινικής και πολιτικής δικονομίας, ο ποινικός κώδικας και ο κώδικας δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργιών», υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας τονίζοντας ότι «όλες οι τομές έχουν ως κοινό παρανομαστή τον πολίτη».
Καταλήγοντας, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρει ότι «σύμμαχος θα είναι οι σημαντικοί πόροι ύψους 77 δισ. ευρώ που θα έρθουν στην πατρίδα μας τα επόμενα χρόνια» και προσθέτει ότι «το πιο σημαντικό είναι, όμως, ότι για πρώτη φορά οι πόροι αυτοί δεν θα αναλωθούν σε εφήμερα ωφελήματα για την εξυπηρέτηση πελατειακών δικτύων αλλά εξ ολοκλήρου σε δράσεις με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την παρούσα και τις επόμενες γενιές».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr