Σε ό,τι αφορά τους δασικούς χάρτες και την αγωνία πολλών πολιτών ότι μπορεί να χάσουν τις περιουσίες τους, δήλωσε κατηγορηματικά, ότι όσοι κατέχουν εκτάσεις με νόμιμο τρόπο θα δικαιωθούν. Για τo λόγο αυτό δόθηκε και εξάμηνη παράταση μέχρι τον Νοέμβριο του 2021 για την υποβολή αντιρρήσεων, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.
Όπως είπε, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα ολοκληρωθεί και με τη μεγάλη διασύνδεση το 2023 και θα έχει διπλό όφελος. Αρχικά θα αφήσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα καθώς οι πετρελαϊκές μονάδες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος είναι εξαιρετικά ρυπογόνες για το περιβάλλον και αφετέρου θα προκύψει και μεγάλο οικονομικό όφελος. Καθώς το κόστος για την Κρήτη είναι περίπου 400 εκ. ευρώ ετησίως.
Το κόστος αυτό μοιράζεται σε όλους τους καταναλωτές στην Ελλάδα καθώς η τιμή του ρεύματος θα πρέπει να είναι ενιαία και το όφελος που θα προκύψει θα περάσει στα τιμολόγια της ΔΕΗ όπου θα δούμε μειώσεις όταν ολοκληρωθεί το έργο.
Ερωτηθείς για το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ, που προέκυψε έντονα μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια», ο κ. Σκρέκας είπε ότι έχει ξεκινήσει ήδη από την περιοχή του Τατοΐου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr