Ενώ, συμπλήρωσε ότι «επειδή είχαμε και μία πρόσφατη κρίση που αφορά στην εξωτερική πολιτική -τα όσα έγιναν στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη τις προηγούμενες μέρες- δεν μπορεί η Ευρώπη να παραμένει διχασμένη όπως έγινε σε εκείνη την περίπτωση. Η Ευρώπη θα πρέπει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα και να εμφανιστεί ενωμένη απέναντι σε αυτό το πολύ σοβαρό περιστατικό, το οποίο αγγίζει θέματα δημοκρατίας, κράτους δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ζητήματα αρχής για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μπορεί η Ε.Ε. να κάνει πίσω σε αυτά τα ζητήματα».
Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι ανάμεσα στα τακτικά θέματα της Συνόδου Κορυφής είναι και το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid, το οποίο όπως υπογράμμισε έχει κλείσει από τις προηγούμενες μέρες σε πρακτικό επίπεδο και προχωρά σε τεχνικό επίπεδο. Υπενθύμισε, δε, ότι είναι μία πρόταση την οποία είχε καταθέσει πρώτος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις εντός Ε.Ε. «Παίρνει πλέον σάρκα και οστά, το νομοθετικό πλαίσιο θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του Ιουνίου. Προχωρούν οι τεχνικές ομάδες, για τη διαλειτουργικότητα αυτών των πιστοποιητικών ανά την Ευρώπη. Είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο» τόνισε.
Αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας των δεδομένων στο gov.gr δήλωσε ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι υπάρχει κενό ασφαλείας στο gov.gr. «Θα υπάρξει τοποθέτηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο βρίσκεται συνέχεια σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και με όλες τις αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες. Τηρεί πάντα όλα τα κατάλληλα τεχνικά μέτρα ασφαλείας, με στόχο προφανώς τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων» υπογράμμισε.
Σχετικά με τη λειτουργία της Βουλής, η κ. Πελώνη δήλωσε ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο της Βουλής δεν το αποφασίζει ούτε η κυβερνητική πλειοψηφία, ούτε η αντιπολίτευση. «Υπάρχει η υγειονομική υπηρεσία της βουλής που έχει ορίσει αυτό το πρωτόκολλο. Από την περασμένη εβδομάδα μιλούν όλο και περισσότεροι ομιλητές με φυσική παρουσία. Στο νομοσχέδιο για την κοινή γονική μέριμνα μίλησαν 73 ομιλητές. Δεν μπορούν να είναι όλοι ταυτόχρονα στην αίθουσα» σημείωσε, ενώ προσέθεσε ότι «αυτή είναι μία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει το αφήγημά του περί "Δημοκρατίας σε καραντίνα", η οποία δεν ευσταθεί».
«Το τελευταίο 4μηνο σε 24 νομοσχέδια έχουν μιλήσει περισσότεροι από 1.230 ομιλητές. Δεν ευσταθούν όλοι αυτοί οι ακτιβισμοί με τις ονομαστικές ψηφοφορίες, τις οποίες προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν αποχωρεί, κάτι που είναι ενάντια και στον Κανονισμό της Βουλής» είπε.
Κλείνοντας, όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Λασκαρίδη υποστήριξε ότι «είναι απαράδεκτες δηλώσεις, οι οποίες δεν επιδέχονται καμίας διόρθωσης».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr