Η κυρία Γιαννάκου σε νεότερη παρέμβασή της σημείωσε ότι κεντρικά σημεία της διαφωνίας της αποτελούν οι διατάξεις που προβλέπουν από κοινού και εξίσου γονική μέριμνα και εισάγουν το μαχητό τεκμήριο του 1/3 στον χρόνο που θα περνά το παιδί με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει.
Ωστόσο, οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν και τον πυρήνα της μεταρρύθμισης που επιχειρεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση.
«Είναι γεγονός ότι το νομοσχέδιο δεν είναι πιστό απολύτως στην σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών και στην σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Είναι σίγουρο ότι αφήνει ορισμένους υπαινιγμούς όπως με αυτό το “εξίσου” το οποίο μπορεί να παραπέμψει αλλού όπως και η υποχρεωτική αναφορά του 1/3 στον χρόνο που θα περνά το παιδί με τον γονέα που δεν διαμένει. Αυτό ενδεχομένως θα φέρει μεγαλύτερες συγκρούσεις», είπε αρχικά η κυρία Γιαννάκου για να προσθέσει: «Αυτά είναι ορισμένα ζητήματα που τονίσαμε με την κυρία Κεφαλογιάννη για να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές που θα αντιμετωπίζουν και τα δύο φύλα εξίσου».
Πέραν αυτού η βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι στον διαβούλευση για την κατάρτιση του νομοσχεδίου δεν κλήθηκαν οι παραδοσιακές γυναικείες οργανώσεις αφήνοντας παράλληλα υπαινιγμούς για την δράση των συλλόγων που υποστηρίζουν την συνεπιμέλεια και στηρίζουν το νομοσχέδιο.
«Δεν συμμετείχαν παραδοσιακές γυναικείες οργανώσεις στο διάλογο. Είδαμε αντίθετα απίθανες οργανώσεις, «Ενεργοί Μπαπάδες», «Συνεπιμέλεια» και άλλους με τρομερές διαφημίσεις που σημαίνει χρήμα. Είδαμε επίσης μια πανομοιότυπη επιστολή που στέλνετε στα email μας την οποία υπογράφουν διάφορα ονόματα χωρίς λοιπά στοιχεία, δηλαδή μια ψευδή επιστολή. Μήπως είναι ένα γραφείο που διαθέτει και χρήμα και στέλνει όλα αυτά με ψευδή ονοματολογία; Εγώ αυτό πιστεύω. Οι επιστημονικοί φορείς που δεν έχουν άμεση εμπλοκή υπήρξαν αντικειμενικοί και έκαναν παρατηρήσεις που κάναμε και εμείς. Αντίθετα οι λιγότεροι φορείς επικρότησαν το νομοσχέδιο και έκαναν παρατηρήσεις που δεν έχουν σχέση με το συμφέρον του παιδιού. Λυπάμαι που η εισηγήτρια της πλειοψηφίας είπε ότι η οι περισσότεροι φορές εκφράστηκαν θετικά για το νομοσχέδιο» είπε η κα Γιαννάκου να υποστηρίξει ότι «φοβάμαι ότι το σχέδιο νόμου θα δημιουργήσει περισσότερες δικαστικές προσφυγές και εντάσεις».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr