«Όλοι ευχόμαστε να πάει καλά αυτός ο κρίσιμος για την ελληνική οικονομία κλάδος, αλλά τα μηνύματα που εκπέμπει η κυβέρνηση δεν πείθουν για την ετοιμότητά της», πρόσθεσε, μιλώντας στον Real fm, αναφερόμενος «στην θλιβερή συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού στο BBC» και στο ότι «μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα ανακοινώθηκαν στις 13 Μαΐου για να ανοίξει ο τουρισμός στις 14».
«Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και έναν χρόνο συνεχώς ζητά μέτρα στήριξης του κλάδου, τα οποία η κυβέρνηση παραπέμπει ξανά για τον Ιούνιο» ξεκαθάρισε ο ίδιος.
Ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να κάνει το μαύρο - άσπρο και στα εργασιακά, παραπληροφορώντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα», όταν «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυξάνονται οι επιτρεπόμενες υπερωρίες», «καταργείται το οκτάωρο και θεσπίζεται η 10ωρη απασχόλησή χωρίς πρόσθετη αμοιβή και μάλιστα με την θέσπιση ατομικής σύμβασης», ενώ «καταργείται και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και μετατρέπεται σε ανεξάρτητη αρχή».
«Οι κατεστημένες αντιλήψεις για μείωση του κόστους εργασίας και οι λογικές εσωτερικής υποτίμησης έχουν καταρρεύσει διεθνώς» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, φέρνοντας ως παράδειγμα, «τις ΗΠΑ, όπου ο πρόεδρος Μπάιντεν αυξάνει τον κατώτατο μισθό, εφαρμόζει για προστασία της εργασίας και επεκτατική πολική δημοσίων επενδύσεων» και «την Ισπανία, όπου καθιερώνεται η 4ημερη εργασία, με μειωμένο χρόνο και όχι με αύξηση των ωρών καθ' υπόδειξη του εργοδότη».
«Αντίθετα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας γυρνάει πίσω σε κοινωνικά άδικες και οικονομικά αποτυχημένες συνταγές, που οδήγησαν στην κατάρρευση της οικονομίας μας 10 χρόνια πριν» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, αντιπαραβάλλοντας: «Οι δικές μας προτάσεις για την βιώσιμη επανεκκίνηση της της οικονομίας και την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης συντείνουν στην ανάγκη να μην υπάρξει μια απλά ονομαστική μεγέθυνση οικονομικών μεγεθών για τους λίγους, αλλά μια διατηρήσιμη, δίκαιη ανάπτυξη που θα αφορά τους εργαζόμενους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την νεολαία».