Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη, όπου έθεσε το θέμα του τουρκολιβυκού μνημονίου, έγινε αντιληπτό ότι και τα ελληνικά συμφέροντα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στη χάραξη των θαλασσίων ζωνών και ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την ευρωπαϊκή στάση απέναντι στη Λιβύη, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η χώρα επιζητεί τη διπλωματική, πολιτική και οικονομική της ανασυγκρότηση. «Το μήνυμα εστάλη στον παραλήπτη του, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Δεν νομίζω ότι εδώ τελειώνει η ιστορία, εδώ ξεκινάει», σχολίασε, με αφορμή τις δηλώσεις του Λίβυου Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.
Περαιτέρω, σχετικά με τη συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογο του, ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν συζητά θέματα που άπτονται της κυριαρχίας της και ότι η μόνη διαφορά αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Ενώ όσον αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις,υπογράμμισε, η Ελλάδα είναι αυτή που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό τους, καθώς η εξομάλυνση της σχέσης Τουρκίας- Ευρώπης περνάει μέσα από το διάλογο με την Ελλάδα και την αποφυγή προκλητικών ενεργειών, που δυναμιτίζουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.
Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ερωτηθείς για την πρόσφατη στοχοποίησή του από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απάντησε ότι στην Τουρκία υπάρχουν και δυνάμεις, που δεν θέλουν την εμπέδωση του καλού κλίματος και τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, προσθέτοντας ότι εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε σε αυτό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr