Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει σχετικά με το είδος χαρακτηρισμού της γης.
Η υπόθεση των δασικών χαρτών έχει προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες σε όλη τη χώρα, καθώς η ανάρτηση των δασικών χαρτών έχει αναδείξει ως δασικές μεγάλες εκτάσεις που σε κάποια νησιά φτάνουν το 70%.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και αφετέρου την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις.
Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση ψήφισε τον Μάιο του 2020 τον νόμο 4685/2020, με τον οποίο το υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε να αναμορφώσει το σύνολο των δασικών χαρτών, είτε κυρώθηκαν (το 55%) είτε βρίσκονται σε άλλα στάδια και στην συνέχεια με υπουργική απόφαση καθορίστηκαν οι επιπλέον εκτάσεις που θα εξαιρεθούν από τους δασικούς χάρτες.
Στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, o Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος προχώρησε ως τέως υπουργός ΠΕΝ στην αναμόρφωση των δασικών χαρτών και οι Υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Αμυράς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr