Η κατάρτιση του προϋπολογισμού, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, αποκτά χαρακτήρα εθνικής υπόθεσης, αφορά άμεσα και αποφασιστικά το μέλλον όλων, γι αυτό απαιτείται ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
«Οφείλουμε τώρα να διασφαλίσουμε όλα εκείνα που πετύχαμε, οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, οφείλουμε να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, να πορευθούμε με νέα δυναμική, για ένα στέρεο κοινωνικό κράτος», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ακόμη τη συγκρότηση εθνικού ταμείου κοινωνικής συνοχής, το οποίο συμβολίζει την επιλογή της κυβέρνησης προς ένα κοινωνικό κράτος.
Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι τα νομοσχέδια παροχών θα ψηφιστούν άμεσα από την νέα Βουλή. Αναφερόμενος στην συνταγματική μεταρρύθμιση, ο κ. Καραμανλής την χαρακτήρισε αναγκαία, τόνισε ότι επιβάλλεται, και για αυτό πρέπει να συνταχθεί νέα αναθεωρητική Βουλή.
Συνεχίζοντας, ο Πρωθυπουργός τόνισε «δεν ισχυρίζομαι ότι τα κάναμε όλα τέλεια. Εγινε όμως μεγάλη προσπάθεια και σοβαρά βήματα προς τα εμπρός. Είμαι αποφασισμένος αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς. Εχω ακλόνητη πίστη ότι με ωριμότητα θα μας κρίνετε όλους».
Επίσης, σημείωσε ότι στόχος είναι η διαφύλαξη ενότητας των Ελλήνων που τραυματίζεται από προσπάθειες πόλωσης. "Όσοι υποβαθμίζουν το δημόσιο βίο θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Σημειώνεται ότι μετά και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών σχεδόν το σύνολο των υπουργών θα παραμείνει στη θέση τους, ενώ θα αντικατασταθούν δύο υπουργοί, ο υπουργός Επικρατείας καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών, όπως είχε συμβεί και στις εκλογές του 2004.
Το ελληνικό Κοινοβούλιο θα κλείσει το Σάββατο (18/8), καθώς εκείνη την ημέρα θα θυροκολληθεί το διάταγμα που θα υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη διάλυση της Βουλής.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr