Πιο αναλυτικά, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:
«Το ζήτημα δεν είναι να σκεφτόμαστε πώς να παραβιάσουμε τα μέτρα, αλλά πώς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Όποιος θέλει να συνεχίσει προς αυτήν τη μιζέρια, δεν τηρεί τα μέτρα.
Το μέτρο του sms υπάρχει για να δίνει την αίσθηση της ευθύνης μετακίνησής του.
Για το μέτρο ακορντεόν, υπάρχει έστω και ένα κράτος που δεν ακολουθεί το ίδιο μέτρο; Όταν η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρε ακολουθούν τα ίδια μέτρα, από την Ελλάδα τι περιμένετε; Να κάνει θαύματα;
Για το take away, αποφασίστηκε το βράδυ της Παρασκευής να εφαρμοστεί το μέτρο απαγόρευσης. Το Σάββατο το πρωί είδαμε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί και το πήραμε πίσω. Είναι τόσο μεγάλο θέμα για τρεις ώρες που έγινε αυτό;».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται να υπάρξει χρονοδιακόπτης στα SMS που στέλνουμε για τις μετακινήσεις μας καθώς μεταξύ άλλων «οι εταιρείες αρνούνται λόγω προσωπικών δεδομένων».
Αναφερόμενος στις λαϊκές, αλλά και στις εισηγήσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων είπε:
«Είχα πει από το Σάββατο, ότι βλέπω με σκεπτικισμό το κλείσιμο των λαϊκών. Το Σάββατο κάναμε έλεγχο σε σούπερ μάρκετ και είδαμε τεράστιες ουρές.
Αν το άλλο Σάββατο κλείναμε τις λαϊκές, δεν θα είχαμε περισσότερες ουρές στα σούπερ μάρκετ; Για πρακτικούς λόγους, αποφασίσαμε να μείνουν ανοιχτές οι λαϊκές.
Τιμώ και σέβομαι την Επιτροπή και μας έχει συμβουλέψει σωστά. Τις τελικές αποφάσεις, τις λαμβάνει η κυβέρνηση».
Καταληκτικά, για τους ανθοπώλες, ενόψει και του Αγίου Βαλεντίνου όπου ανεβαίνει ο τζίρος, ο υπουργός υπογράμμισε ότι σήμερα είχε δύο ώρες συνάντηση με εκπροσώπους του κλάδου τονίζοντας πως «ψάχνουμε να βρούμε λύση».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr