«Επιμένουμε να δημοσιευθούν τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων» προσθέτει, χαρακτηρίζοντας «ζήτημα δημοκρατίας να γνωρίζουν οι πολίτες με τι τρόπο λαμβάνονται οι πολιτικές αποφάσεις».
Ο τομεάρχης Ανάπτυξης υπογραμμίζει την ανάγκη για «καθαρή λύση στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει και μέτρα απομείωσής του» καθώς «τα ημίμετρα θα οδηγήσουν σε μη βιώσιμη κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα και την αγορά». Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κωφεύει στις εκκλήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας για στήριξη» αλλά και «στις δικές μας προτάσεις». «Επιμένουν σε μια πολιτική περιορισμένης στήριξης» τονίζει ο ίδιος, που έφερε την ελληνική οικονομία «στη χειρότερη ύφεση σε όλη την Ευρώπη στο 3ο τρίμηνο του 2020» και νομοτελειακά θα οδηγήσει «σε περισσότερα μέτρα λιτότητας, μνημονιακού τύπου, επιτήρηση και κοινωνική ανασφάλεια».
Ως προς την αξιοποίηση των «32 δισ. που αναμένεται να λάβει η χώρα μας τα επόμενα χρόνια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης», ο Αλ. Χαρίτσης στηλιτεύει το σχέδιο της κυβέρνησης για «επιστροφή, δια της έκθεσης Πισσαρίδη, σε παρωχημένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μας οδήγησαν στην κρίση μια δεκαετία πριν: ιδιωτικοποιήσεις ακόμη και στην υγεία, ευελιξία της αγοράς εργασίας, αφανισμός της μικρομεσαίες επιχειρηματικότητας ως επιζήμιας για την οικονομία». Και αντιπαραβάλλει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «μετάβαση σε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα στηρίζει την εργασία ως βασικό παραγωγικό συντελεστή, θα αναβαθμίζει κρίσιμους τομείς της εγχώριας παραγωγής, και θα μετασχηματίζει την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα στην κατεύθυνση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόταση για έξοδο από την κρίση και έχει αποδείξει ότι είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει αυτοπεποίθηση στην κοινωνία» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr