Τη μια μας είπαν (σ.σ. ο Στέλιος Πέτσας) ότι ευτυχώς που δεν δαπανούν χρήματα στις ΜΕΘ γιατί θα ήταν πεταμένα λεφτά. Την άλλη (σ.σ. ο Άδωνις Γεωργιάδης) ότι πανηγυρίζουν με τους πάνω από 100 θανάτους σε ημερήσια βάση γιατί ακόμη υπάρχουν χώρες με περισσότερους. Και σήμερα ήρθε και ο πιο κοντινός υπουργός στον κ.Μητσοτάκη (σ.σ. ο Γιώργος Γεραπετρίτης) να μας πει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ευτυχώς που δεν έχουμε περισσότερες ΜΕΘ γιατί έτσι θα είχαμε περισσότερους νεκρούς, αφού η θνητότητα έχει ανέβει σχεδόν στο 50% για όσους νοσηλεύονται σε αυτές. Πραγματικά δε ξέρω αν αυτές οι δηλώσεις είναι προϊόν του πανικού ή του αμοραλισμού και του κυνισμού τους. Δεν ξέρω αν προδίδουν τον ερασιτεχνισμό ή την ιδεοληψία τους».
Αναφερόμενος στο «χαμένο» διάστημα του καλοκαιριού, παρότι οι επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, τόνισε: «Γνωρίζαμε, όλοι ότι η Ελλάδα είχε μια μεγάλη ευκαιρία μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ήρθε σε μια εποχή εκτός της τουριστικής περιόδου και καταφέραμε σχεδόν να εξαφανίσουμε τον ιό από την κοινότητα. Ήταν η μεγάλη ευκαιρία μας να αξιοποιήσουμε το χρόνο, να οργανώσουμε τις άμυνες μας, με μέτρα στήριξης του ΕΣΥ και της κοινωνίας, ενόψει του νέου κύματος. Και τι από όλα αυτά έκανε ο κ.Μητσοτάκης; Τίποτα, πέρα από το να αυτοθαυμάζεται και να επιχειρεί να αξιοποιήσει τη πανδημία ως ευκαιρία για πολιτικά οφέλη. Υποτίμησε τους κινδύνους; Έπεσε έξω, όπως του καταλόγισε ο υπουργός του κος Γεωργιάδης; Ή μήπως απλά έμεινε ο ίδιος; Αυτός που ήταν από πριν. Όσος ήταν από πριν. Διότι αυτές τις αντιλήψεις για τη δημόσια υγεία τις είχε – είναι η αλήθεια – από πριν ο κ.Μητσοτάκης. Απλά δε ήταν αρκετή ούτε η πανδημία για να τις αλλάξει».
Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες ημέρες, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του Σχεδίου της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων από το Ευρωπαικό Ταμείο Ανάπτυξης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει σε διαβούλευση το δικό του σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη.