Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως το δεύτερο κύμα κορονοϊού δε φέρνει προς το παρόν ανατροπές στον οικονομικό σχεδιασμό, τονίζοντας ωστόσο ότι αστάθμητοι παράγοντες παραμένουν η επιβολή ή μη μαζικών lockdown και η διάρκεια της ισχύος τους.
Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των προβλέψεων της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης για το 2020, ενώ για το 2021 επισημαίνει το χάσμα μεταξύ της εκτίμησης του ΔΝΤ και της ελληνικής κυβέρνησης.
"Σε ότι αφορά το’21 βεβαίως εκεί υπάρχει αξιόλογη διαφορά με το ΔΝΤ το οποίο δεν πολύ-λαμβάνει υπόψη του το Ταμείο Ανάκαμψης και το REACT-EU και ταυτόχρονα κάνει μια υπόθεση η οποία είναι στα ψιλά γράμματα, δεν την έχουν προσέξει πολλοί, ότι η πανδημία θα σέρνεται και όλο το ’21 και ένα κομμάτι του ’22 προφανώς άμα συμβεί αυτό πράγματι θα είμαστε σε μια πολύ δυσχερέστερη θέση απ’ ότι στην υπόθεση που κάνουμε εμείς ότι η πανδημία θα τελειώσει κατά βάση αργά την ανοιξη του ’21", ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.
Ερωτηθείς αν θα ληφθούν νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε: "Αυτή τη στιγμή έτσι όπως βλέπω τα πράγματα όχι. Δηλαδή επειδή η πανδημία είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο και αφορά το σύνολο των οικονομικών και επειδή το έχουμε χειριστεί με πολύ σωφροσύνη τουλάχιστον μέχρι τώρα, έχουμε χειριστεί με προσοχή τα πράγματα συνεπώς δεν νομίζω ότι θα βρεθούμε μόνοι μας σε μια τέτοια κατάσταση ούτε πιστεύω ότι η Ευρώπη, αν η πανδημία συνεχιστεί, θα στραφεί προς δημοσιονομικά μέτρα. Θα συνεχίσει την παρούσα πολιτική μέχρις ότου βγούμε από την πανδημία".
Αναφορικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τις προσλήψεις στο χώρο της Υγείας και της Παιδείας και τις επικρίσεις για τη βούλησή της για ενίσχυση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως μέχρι το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση έχει ενισχύσει με σχεδόν μισό δισ. ευρώ το σύστημα υγείας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προσλήψεις εκπαιδευτικών.
"Μέχρι το Σεπτέμβριο είχαμε βάλει μισό δις στο σύστημα υγείας συν 100 εκατομμύρια για εμβόλια συν άλλα 300εκατομμυρια για την υγεία στον ΕΟΠΥ για να καλύψουμε το έλλειμμα. Είχαμε βάλει δηλαδή κοντά στο 1 δις στο σύστημα Υγείας και μέχρι τώρα έχουμε προσλάβει 10.000 καθηγητές παραπάνω από ότι την περσινή χρονιά. Συνεπώς έχουμε ενισχύσει το σύστημα υγείας, μπορούμε να ενισχύουμε με τη ρήτρα του 1 προς 1 και εκεί πηγαίνουν κυρίως οι προσλήψεις στην Υγεία και στην Παιδεία.
Σε ότι αφορά τους εξοπλισμούς υπήρχε στην ουσία μια πολιτική με το σταγονόμετρο στις Ένοπλες Δυνάμεις που δεν επέτρεπε ούτε βασικά πράγματα σε μερικές περιπτώσεις να γίνονται, αυτή η πολιτική τελείωσε δίνουμε μια δυνατότητα να έχουμε αποτροπή γιατί τη χρειαζόμαστε. Όποιος δεν βλέπει αυτή τη στιγμή ότι η Ελλάδα χρειάζεται δύναμη της αποτροπής πρέπει να πάει στον οφθαλμίατρο".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr