Κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου [υπό τον τίτλο Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1024) -Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (Ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972) και άλλες διατάξεις], ο κ. Ραγκούσης είχε σημειώσει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στον τίτλο του νομοσχεδίου έχει συμπεριληφθεί η λέξη «κώδικας» τη στιγμή που κώδικας δεν είναι σύμφωνα με το άρθρο 76 του Συντάγματος, σύμφωνα με προηγούμενη νομοθεσία και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.
Όπως πρόσθεσε, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής χθες «τεκμηρίωσε ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι κώδικας» και ότι η Βουλή δεν πρέπει να καταστεί συνυπεύθυνη στην παραγωγή fake news.
Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «παρά το γεγονός ότι η επιστημονική επιτροπή το λέει ότι δεν είναι κώδικας με τη συνταγματική έννοια, σε πνεύμα καλής θελήσεως και με δεδομένο ότι όπως έχει φανεί στις επιτροπές υπάρχει συμφωνία στα περισσότερα άρθρα, καταθέτω νομοτεχνική βελτίωση αλλαγής του ονόματος του νομοσχεδίου, αφαιρώντας τη λέξη "κώδικας"».
Σε παρέμβασή του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης παρατήρησε ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφιστεί νομοσχέδιο με τον τίτλο Πτωχευτικός Κώδικας, χωρίς να είναι κώδικας με τη συνταγματική έννοια του όρου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr