Γι΄αυτό και μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν την Πέμπτη, κυβερνητικές πηγές ζήτησαν λίγη ακόμη... υπομονή, σημειώνοντας πως περισσότερα για το θέμα θα γίνουν γνωστά στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το Σάββατο και την Κυριακή.
Άλλωστε, η Ελλάδα και η Γαλλία δεν ήθελαν να θολώσουν το μήνυμα από την Κορσική που βασικά απευθυνόταν στην Τουρκία, την οποία κάλεσαν σε αποκλιμάκωση με στόχο το διάλογο.
Έτσι, τα εξοπλιστικά βρέθηκαν στο φόντο και θα περάσουν σε πρώτο πλάνο τις επόμενες ημέρες. Τα υπουργεία Άμυνας Ελλάδας-Γαλλίας βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και εκτιμάται πως είναι πια θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και η συμφωνία.
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως το εξοπλιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των mirage 2000 ώστε και τα 44 που διαθέτει η πολεμική αεροπορία να είναι σε πτητική κατάσταση.
Επιπλέον, αφορά την πιστοποίηση των γαλλικών όπλων που διαθέτει το ελληνικό οπλοστάσιο δηλαδή τους πυραύλους Scalp και Exocet, την παραλαβή άλλων 6 ελικοπτέρων ΝΗ-90 ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για τον στρατό ξηράς καθώς βέβαια και το ενδιαφέρον της Αθήνας για την προμήθεια μιας μοίρας μαχητικών αεροσκαφών Rafale ενώ δεν έχουν τελειώσει οι συζητήσεις για τις γαλλικές φρεγάτες όμως υπάρχει απόσταση λόγω του υψηλού κόστους.
Συζητήσεις γίνονται ακόμα την άμεση προμήθεια τορπιλών βαρέως τύπου για τα υποβρύχια 214, την αναβάθμιση των 4 φρεγατών ΜΕΚΟ 200, τον εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων Apache του στρατού ξηράς αλλά και την υποστήριξη των εκτοξευτών MLRS αλλά και αγορά φρεγατών.
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr