Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, υπεραμυνόμενος της νέας ρύθμισης, υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να λυθεί το πρόβλημα των συναρμοδιοτήτων, ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες για την εξυγίανση της λίμνης και να μην μείνει ένα Σισύφειο έργο.
Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, "με τη τροπολογία λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει από το 1995 στη λίμνη Κορώνεια με τη περιβαλλοντική επιβάρυνση και τα απόβλητα, το οποίο διαχρονικά καμία κυβέρνηση δεν έλυσε με αποτέλεσμα να υπάρχουν εμπλοκές με την ΕΕ, η οποία το 2011 καταδίκασε την Ελλάδα χώρα".
"Το θέμα παραμένει ανοιχτό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μην γελιόμαστε. Το έργο της λίμνης θα είναι Σισύφειο αν δεν αλλάξει η μέθοδος που το αντιμετωπίζουμε. Ασχολούνται συνολικά 30 φορείς, υπάρχει ένας κυκεώνας στο συντονισμό τους, με τον ένα να εμποδίζει τον άλλο. Πρέπει αυτός ο κατακερματισμός να σταματήσει. Για αυτό και συμφωνήθηκε σε κυβερνητικό επίπεδο να οριστεί ως αρμόδιος φορέας το υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο είναι και ο υπόλογος στην ΕΕ, και να του εκχωρηθούν όλες οι αρμοδιότητες σε σχέση με τη λίμνη", ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:
"Ορίζεται λοιπόν ένας ειδικός συντονιστής που θα χρεωθεί αυτή την υπόθεση με μια μικρή ομάδα. Φτάνουν πια οι θεωρίες και οι περιπλανήσεις. Πρέπει να πάμε σε πιο απλό μοντέλο διαχείρισης για να έχουμε ένα απτό αποτέλεσμα". Από την πλευρά τους, τόσο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος, όσο και η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, άφησαν αιχμές για τη δυνατότητα απευθείας αναθέσεων έργων και υπηρεσιών χωρίς διαγωνισμό.
"Πάμε σε ένα κεντρικό συντονιστή για να επιταχυνθούν τα έργα. Όλα γίνονται μέσα στο πλαίσιο και του εθνικού και του ενωσιακού δικαίου το οποίο δίνει τη δυνατότητα για απευθείας αναθέσεις έργων μέχρι 139.000 ευρώ, λόγω ειδικών συνθηκών", απάντησε ο κ. Χατζηδάκης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr