Παράλληλα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, σημείωσε, πως για τα θέματα Υγείας που συνδέονται άμεσα με τα τουριστικά ρεύματα, επίσης μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την υγειονομική υποδομή στους τουριστικούς προορισμούς, από τα πιο μεγάλα μέχρι τα πιο μικρά νησιά, και την ηπειρωτική χώρα. Θα γίνουν ανακοινώσεις και για το σχέδιο για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία του υπουργείου Υγείας με το Ίδρυμα «Νιάρχος», είπε.
Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η κυβέρνηση δουλεύει αυτές τις ημέρες για να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι απόψε το βράδυ ή μέχρι αύριο όλο το πλέγμα των αποφάσεων που ανακοίνωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να ψηφιστεί μέχρι Παρασκευή και να τεθεί σε εφαρμογή από 1ης Ιουνίου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως «πήγαμε πολύ καλά στην πρώτη φάση, χάρις στο γεγονός ότι όλοι οι Έλληνες ανταποκρίθηκαν στις συμβουλές των ειδικών. Έτσι θα πάμε και στη δεύτερη φάση, που είναι το άνοιγμα της οικονομίας, με προσοχή, με αποστάσεις, με μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Το φυσιολογικό είναι να ανοίγει η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, όχι να είναι συνέχεια κλειδωμένη σε μια γυάλα. Επομένως, πάμε με προσεκτικά βήματα».
Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως «ο τουρισμός μπορεί να κινηθεί. Πριν από δύο μήνες, φαινόταν χαμένη υπόθεση. Πλέον, δεν είμαστε εκεί. Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα; Η αβεβαιότητα. Πώς αντιμετωπίζουμε την αβεβαιότητα; Βάζουμε ένα πλέγμα προστασίας έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων ή θα έχουν άθικτους τους μισθούς ή ένα μέρος των μισθών θα αναπληρώνεται από το Κράτος. Έτσι ώστε να έχουν και οι επιχειρήσεις δουλειά και οι εργαζόμενοι απασχόληση. Να μην παραμείνουν στο επίδομα ανεργίας των 400 ευρώ για 12 μήνες. Αν δείξουμε ότι και στη φάση της επανεκκίνησης της οικονομίας τα καταφέρνουμε το ίδιο καλά, όπως με τη φάση της υγειονομικής κρίσης, τότε θα μας εκπλήξουν τα αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία, όταν θα έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας την υγειονομική κρίση» υποστήριξε.
«Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα κατάφατσα, όπως κάναμε στην υγειονομική κρίση. Δεν κρύψαμε το κεφάλι μας στην άμμο» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας. «Προχωρούμε τώρα σε σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, η οποία -με το σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει- πιστεύουμε ότι θα είναι ισχυρή και στέρεα. Τώρα, όσον αφορά τις τράπεζες, οικονομία χωρίς τράπεζες να δίνουν ρευστότητα δεν υπάρχει. Οι τράπεζες έχουν τώρα πολλά εργαλεία στα χέρια τους. Έχουν εργαλεία που έχουν να κάνουν και με την κρατική εγγύηση και με τις κρατικές χρηματοδοτήσεις, μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Επιπλέον, έχουμε και άλλα πολύτιμα εργαλεία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως είναι η χρηματοδότηση μέσω του QE» επισήμανε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr