Όπως είπε ο κ. Ζαγορίτης μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2020, ο αριθμός των καταγγελιών που έφθασαν στην Αρχή, είναι σχεδόν 5.000 όταν όλο το 2013 ήταν 4.372. Υπήρξε επίλυση στο 83 % των υποθέσεων που επιλήφθηκε η Αρχή, ενώ το 17% των διαφορών κατέληξε στα δικαστήρια. Από το σύνολο των υποθέσεων, το 71,5% των διαφορών επιλύθηκαν υπέρ του καταναλωτή και το 11,5% υπέρ του προμηθευτή. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαγορίτης ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές να εμπιστευτούν τον θεσμό, το 96% των προμηθευτών μπαίνει στη διαδικασία της διαμεσολάβησης, κάτι που "είναι ενδεικτικό της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή".
Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό του Συνηγόρου του Καταναλωτή, καθώς ο αριθμός των υποθέσεων που επιλαμβάνεται κατόπιν καταγγελιών η ανεξάρτητη αυτή Αρχή έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Επισήμανε, ότι χρειάζονται άμεσα 7 ειδικοί επιστήμονες και 8 διοικητικοί.
Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων βουλευτών και διευκρίνισε ότι η Αρχή δεν επιβάλει κυρώσεις, ούτε αντιμετωπίζει φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερτιμολογήσεων, καθώς η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.
Στην τοποθέτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι από τις 13 Μαρτίου έως σήμερα, η Γενική Γραμματεία έχει κάνει 4.700 ελέγχους σε εκατοντάδες επιχειρήσεις και έχει επιβάλει εκατομμύρια πρόστιμα. "Δεν έχουμε φεισθεί προστίμων για να χτυπήσουμε την αισχροκέρδεια", είπε χαρακτηριστικά.
"Υπέρ" της ανανέωσης της θητείας του κ. Ζαγορίτη ψήφισαν η ΝΔ και η Ελληνική Λύση, "κατά" το Κίνημα Αλλαγής, ενώ "παρών" δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το "ΜέΡΑ 25".