Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε νωρίτερα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να λάβει ξεκάθαρη θέση εάν θα στηρίξει «έστω και μια φορά τους εργαζόμενους ή θα συνεχίσει όπως ξέρει να στηρίζει μονάχα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα», μετά την κατάθεση πρότασης νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού.
«Με αυθαίρετο και αντιεπιστημονικό τρόπο προσπαθεί για μία ακόμα φορά να εξαπατήσει τους εργαζόμενους υποσχόμενος αυξήσεις με χρήματα του ιδιωτικού παραγωγικού τομέα, μετατρέποντας την διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού σε προϊόν δημοπρασίας. Είναι ο ίδιος που ένα χρόνο πριν, εκθείαζε το νόμο 4172/13 , τον οποίο και χρησιμοποίησε για την αύξηση του κατώτατου μισθού που σήμερα,όμως, θέλει να καταργήσει» προσθέτει ο κ. Βρούτσης.
Παράλληλα, ο υπουργός επισημαίνει: «Ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο που καθιερώθηκε στη χώρα μας το 2013 θέτοντας κανόνες και διαδικασίες τεκμηριωμένης επιστημονικής ανάλυσης και συλλογικών διαπραγματεύσεων που συνέδεε την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, την ανάπτυξη, την απασχόληση και κυρίως τις αντοχές της εθνικής οικονομίας με την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Ένας νόμος που όταν ψηφιζόταν, ο κ. Τσίπρας όχι μόνο τον καταψήφισε αλλά τον κατήγγειλε ως «γαλέρα» και «εργασιακό μεσαίωνα» εξαπατώντας με φθηνό λαϊκισμό τον κόσμο της εργασίας. Στην συνέχεια, όμως, τον χρησιμοποίησε και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση στερώντας για δύο ολόκληρα χρόνια από τους εργαζόμενους, τη δίκαιη αύξηση του κατώτατου μισθού».
«Στις αυθαίρετες και ανεύθυνες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού της μερικής απασχόλησης και των μισθών κάτω από το επίδομα ανεργίας, απαντάμε με το μεταρρυθμιστικό έργο μας για την ανάπτυξη της οικονομίας και την αύξηση της απασχόλησης.
Είναι ο μόνος ασφαλής και υπεύθυνος δρόμος που θα επιτρέψει τη δημιουργία βιώσιμων, ποιοτικών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας με αυξήσεις δίκαιες και ανάλογες των κόπων και των θυσιών των εργαζομένων» καταλήγει ο κ. Βρούτσης.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη διενέργεια ειδικής συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής για τα εργασιακά και τον κατώτατο μισθό, κατόπιν των δύο επίκαιρων ερωτήσεων από τους Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Κουτσούμπα. Η ειδική συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου του 2020.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr