Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Χρηστίδης υπογράμμισε ότι «η Φώφη Γεννηματά είπε με σαφήνεια στη Bουλή ότι εκτός από ψυχραιμία χρειάζεται και αποφασιστικότητα. Να είμαστε σοβαροί. Ο κ. Ερντογάν κάνει μία στρατηγική εδώ και περίπου 2 χρόνια έντασης διαρκώς. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν βλέπουμε να αποκλιμακώνεται, ίσα ίσα βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να κλιμακώνεται είτε με άξονα το προσφυγικό-μεταναστευτικό τους καλοκαιρινούς μήνες είτε τώρα με τον τρόπο με τον οποίο έχει κινηθεί στη Λιβύη. Αυτό πρέπει να μας βρει μονιασμένους βρίσκει όλους τους Έλληνες από την ίδια μεριά της ιστορίας. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει μια σύμπνοια και είναι θετικό το ότι υπάρχει. Από εκεί και πέρα για εμάς υπάρχουν ερωτήματα τα οποία προκύπτουν από τη συζήτηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν τα οποία δεν έχουν απαντηθεί ακόμα. Ακούμε για μια συζήτηση η οποία αφορά λεπτομέρειες γύρω από τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί μια συζήτηση αποσυμπίεσης από εδώ και μπρος.
Όλος ο κόσμος βάζει χάρτες στο τραπέζι και συζητά τί επιδιώκει να κάνει η Τουρκία. Και επειδή όλο το επόμενο χρονικό διάστημα βλέπουμε μια λογική συγκεκριμένη, ούτε στην Κύπρο όταν μπήκε η Τουρκία και έκανε πόλεμο και κατέκτησε το βόρειο κομμάτι το δίκαιο ήταν με το μέρος της. Εμείς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τη Λιβύη, αλλά ο κ. Ερντογάν θεωρεί ότι υπάρχει συμφωνία και αυτό δημιουργεί δεδομένο πρόβλημα, οφείλουμε όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι και εμείς βάζουμε διαρκώς στο τραπέζι τη συζήτηση περί συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ακριβώς για να καθορίσουμε μια εθνική στρατηγική ακριβώς για να ξέρουμε πώς πορευόμαστε όλα τα επόμενα χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν εκεί που πρέπει και έχουμε αργήσει. Ο κ. Ερντογάν ξεδιπλώνει τη στρατηγική του, εμείς τί περιμένουμε; Είναι Παρασκευή σήμερα και η συζήτηση με τον κ. Ερντογάν έγινε την Τετάρτη. Είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί τί συζητήθηκε την Τετάρτη;».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στην επέτειο Γρηγορόπουλου. «Σήμερα τιμάμε όλοι τη μνήμη ενός νέου ανθρώπου, ενός μαθητή, ο οποίος δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια από μια ευθεία βολή ενός αστυνομικού ο οποίος σήμερα είναι έξω ενώ το παιδί έχασε τη ζωή του και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ γιατί είναι κι ένας συμβολισμός με τον οποίο πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα. Καθορίζεται και από το Σύνταγμα και από τους νόμους ότι η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών διαρκώς σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Είναι άλλο πράγμα κάποιος να σου επιτίθεται με μια μολότοφ και να αντιδράς και άλλο πράγμα να βλέπεις μια κοπέλα στο δρόμο και να τη χτυπάς με την ασπίδα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ελέγχεται. Είναι όμως κάτι το οποίο πρέπει να προχωρήσει και να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις παθογένειες, τις ιδεοληψίες και τις εμμονές του παρελθόντος. Δεν υπάρχει πανεπιστήμιο στο οποίο πρέπει να γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, δεν υπάρχει πανεπιστήμιο στο οποίο πρέπει να φτιάχνουμε μολότοφ, δεν υπάρχει πανεπιστήμιο στο οποίο πρέπει να υπάρχει παραεμπόριο. Τελεία, παύλα, παράγραφος. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι τα πανεπιστήμια δεν πρέπει να είναι ένας χώρος για τα ΜΑΤ. Οι φοιτητές πηγαίνουν εκεί για να σπουδάσουν και να εξελίξουν τη ζωή τους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr