Όπως είπε ΑΦΜ διαθέτουν περίπου 407.000 πολίτες αλλά ενεργή φορολογική δήλωση έχουν οι 340.000. Σε αυτό τον αριθμό δεν συνυπολογίζονται οι εκλογείς κάτω των 30 ετών που έφυγαν από τη χώρα την τελευταία 10ετία για σπουδές ή εργασία χωρίς να έχουν ΑΦΜ και σύμφωνα με το σχέδιο νόμου θα μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους αρκεί οι γονείς τους να είναι φορολογικά ενεργοί.
Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων συζητείται στην επιτροπή της Βουλής σήμερα, ενώ θα υπάρξει μία ακόμα συνεδρίαση τη Δευτέρα. Θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση την Τετάρτη.
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Τ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο θέμα των εκλογικών κέντρων, με δεδομένο πως δεν προβλέπεται επιστολική ψήφος. Ειδικότερα σημείωσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες, ώστε ως εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό να λειτουργήσουν κι άλλοι κατάλληλοι χώροι κοντά στις περιοχές που διαμένουν ομογενείς πέραν των Πρεσβειών και των Προξενείων.
Παράλληλα επεσήμανε εκ νέου την ανάγκη να υπάρξει ενότητα γιατί “η πατρίδα μας απειλείται από κινδύνους” και αναφερόμενος στο νομοσχέδιο σημείωσε πως “παρ’ όλες τις δυσκολίες την επόμενη Τετάρτη θα έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε μια πράξη ενότητας”.
Τέλος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους ομογενειακών Ενώσεων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογράμμισε πως εάν η Ν.Δ. διέθετε 200 βουλευτές – καθώς τόσοι βουλευτές απαιτούνται για να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο- τότε θα προβλεπόταν η δυνατότητα να ψηφίσουν όλοι οι απόδημοι. Επανέλαβε ότι το τελικό νομοσχέδιο είναι προϊόν συμβιβασμού και πολιτικών συγκλίσεων, με στόχο να γίνει το "πρώτο ιστορικό βήμα".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr