Ο Υπουργός ξεκίνησε λέγοντας πως η βιομηχανία των Οπτικοακουστικών Μέσων είναι ένα φυσικό πλεονέκτημα για την χώρα μας και στη συνέχεια έκανε μία αναλογία με την Πληροφορική σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «έχει το hardware αλλά δεν είχε το software». Ειδικότερα, εξήγησε ότι ο φυσικός πλούτος υπήρχε, αλλά δεν υπήρχαν τα σωστά κίνητρα και οι σωστοί μηχανισμοί για να έρθουν οι ξένες παραγωγές. Προσέθεσε επίσης ότι «η ίδρυση του ΕΚΟΜΕ ήταν και είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Και σε αυτό το βήμα εμείς θα επενδύσουμε κάνοντας πρόσθετα βήματα».
Σχετικά με τα Film Offices, δήλωσε ότι θα βοηθήσουν πολύ, καθώς κάθε περιφέρεια και κάθε μεγάλος δήμος θα πρέπει να παίξει έναν ρόλο για να μπορέσει αυτοτελώς να μας βοηθήσει στην προσέλκυση τέτοιου τύπου παραγωγών στην Ελλάδα». Παράλληλα, ανέφερε πως έχει τύχει να μιλήσει με παραγωγούς από τις ΗΠΑ αλλά και από άλλες χώρες αποκαλύπτοντας πως το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο.
Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν βασικά βήματα και σύντομα, όπως η απλοποίηση της γραφειοκρατίας, για να γυρίζονται παραγωγές στην χώρα, ενώ ανακοίνωσε ότι εξετάζεται πώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική όσον αφορά το rebate, τόσο περιφερειακά όσο και διεθνώς.
Κλείνοντας, ανέφερε ότι στόχος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο εποπτεύει και το ΕΚΟΜΕ, είναι να φέρει την ψηφιακή εποχή στην υπηρεσία των πολιτών και των επιχειρήσεων και ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία με τη τοπική αυτοδιοίκηση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr