«Η πιο βασική καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι μεταφέρεται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ύλης από την πολιτική κυβέρνηση στην υπηρεσιακή Διοίκηση», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.
«Όλες οι ατομικές πράξεις θα μεταφερθούν στη Διοίκηση. Δεν θα χρειάζεται, πλέον, να φτάσουμε στο επίπεδο του υπουργού για να πάρουμε μια απλή άδεια. Και αυτό καταπολεμά και γραφειοκρατία, και διαφθορά», αναφέρει ο κ. Γεραπετρίτης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Στο νομοσχέδιο δημιουργούνται λειτουργικές και απλές δομές. Καταργούμε τα μεγάλα κομμάτια γραφειοκρατίας, κάνουμε συγχωνεύεις δομών και υπάγουμε άλλες δομές σε μια ενιαία εποπτεία, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει. Και μάλιστα στη βάση ενός κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος που θα συντονίζει. Φροντίζουμε έτσι ώστε και οργανικά, και λειτουργικά να μπορέσει το σύστημα να λειτουργήσει», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.
Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε την ανάγκη «να εγκαταλείψουμε τη λογική ότι ορισμένα πράγματα δεν γίνονται στην Ελλάδα» και συμπληρώνει λέγοντας ότι «δεν γίνεται να έχει η Εσθονία ένα κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα και να μην έχουμε εμείς. Άρα, από κάπου πρέπει να ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός του Κράτους Και θεωρούμε ότι αυτό θα είναι ένα μεγάλο βήμα».
Όσον αφορά την υπό σύσταση Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι το βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι αποπολιτικοποιείται, ενώ όλοι οι μηχανισμοί της θα βρίσκονται σε μια ενιαία δομή, έτσι ώστε «και οικονομία κλίμακος να υπάρχει, και να μην υπάρχουν συναρμοδιότητες».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr