Όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ είναι ένα κλείσιμο «ματιού» στην παραβατικότητα. Από τις πρώτες κινήσεις που έκανε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, είναι να καταργήσει την αυτοτέλεια του ΣΕΠΕ και αυτό είναι μια σαφέστατη κίνηση υποβιβασμού και υποβάθμισης του Σώματος Ελεγκτών Επιθεώρησης Εργασίας το οποίο παύει πια να έχει την αυτονομία του και παύει να αποτελεί αυτόνομο ελεγκτικό μηχανισμό, τόνισε η κα Αχτσιόγλου.
Εν συνεχεία η Τομεάρχης εξήγησε ότι αυτές οι αλλαγές στερούν στο ΣΕΠΕ τη δυνατότητα να χτυπήσει με την ευχέρεια που θα έπρεπε να έχει ένα ελεγκτικό σώμα την παραβατικότητα στους χώρους εργασίας και καταργεί τη δυνατότητα αυτοτέλειας και να κάνει μόνο του τον σχεδιασμό αλλά και να λαμβάνει αυτόνομα πρωτοβουλίες.
Τα όσα προεκλογικά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξαν ξεκάθαρα ότι επιδιώκει «ανάπτυξη της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας με τρόπο που δεν θα σέβεται τους βασικούς κανόνες της εργασίας και τους βασικούς κανόνες της οικονομικής λειτουργίας και αυτό αποδείχτηκε ήδη από τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης τόσο με την κατάργηση του ΣΔΟΕ όσο και κυρίως και με την κατάργηση της αυτοτέλειας του ΣΕΠΕ.
Συνιστά δηλαδή μια σαφή υπονόηση για την επιστροφή σ’ ένα μοντέλο ανάπτυξης, μεγέθυνσης – ας το πω έτσι – το οποίο είναι αυτό που γνωρίσαμε στη χώρα πριν από το 2010 που δεν τηρούσε βασικούς κανόνες προστασίας της εργασίας, ούτε και κανόνες οικονομικής λειτουργίας και νομίζω όλοι είδαμε που μας οδήγησε» σημείωσε μεταξύ άλλων η βουλευτής.
Η κ. Αχτσιόγλου εξήγησε, η ανησυχία μου - έγκειται κυρίως και στη στάση που είχε κρατήσει ως αξιωματική αντιπολίτευση όταν εμείς εισηγούμασταν μέτρα πχ για την προστασία των ελεγκτών του ΣΕΠΕ από επιθέσεις κ.ά.
Υπήρχε μια ευθεία γραμμή ανάμεσα στην ίδια, την πρώην τότε αξιωματική αντιπολίτευση, τη νυν κυβέρνηση και τον ΣΕΒ στο ζήτημα της αντιμετώπισης των εργασιακών δικαιωμάτων.«Κάθε ρύθμιση ενίσχυσης των εργασιακών δικαιωμάτων που εισηγούμασταν στη Βουλή ακούγαμε από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας την αντίδραση που είχε και ο ΣΕΒ σε αυτές και που κατά κανόνα έγκειται στο εξής ρητό «δεν μπορείς να προσθέτεις παραπάνω κανόνες προστασίας της εργασίας γιατί αυτά είναι γραφειοκρατικά εμπόδια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας`» σημείωσε χαρακτηριστικά η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr