Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Προκόπης Παυλόπουλος διεμήνυσε στο Μαξίμου οτι δεν θα υπογράψει αλλαγή στη Δικαιοσύνη αν αυτή προκαλεί πολιτικές αντιδράσεις. Κατόπιν αυτού φαίνεται οτι το Μαξίμου προσανατολίζεται στην εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης για τα πρόσωπα που θα τοπεθετηθούν επικεφαλής του Αρείου Πάγου την 30η Ιουνίου.
Η παρέμβαση Παυλόπουλου γίνεται μια ημέρα μετά την αντίστοιχη προτροπή του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ συνέστησε στην κυβέρνηση να προχωρήσει στη Δικαιοσύνη μόνο όπου υπάρχει συναίνεση της αντιπολίτευσης, όπως στην αλλαγή των ποινικών κωδίκων. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υιοθέτησε την άποψη Βενιζέλου και απαίτησε συναίνεση και στα πρόσωπα των δικαστικών, αφού όπως έχουν επισημάνει και όλοι οι συνάδελφοι του κορυφαίοι Συνταγματολόγοι της χώρας η αλλαγή ηγεσίας του Αρείου Πάγου λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές είναι αντιδεοντολογική.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε προτείνει στην κυβέρνηση, μέσω συνέντευξης του, να προχωρήσει στα θέματα Δικαιοσύνης όπου υπάρχει ήδη συναίνεση όπως στην αλλαγή των δικονομικών κωδίκων την οποία πρότεινε να ψηφίσει άμεσα η Βουλή, αντί να “παίζει” με τις τοποθετήσεις Δικαστών. Τελικά φαίνεται οτι και μετά την παρέμβαση Παυλόπουλου το Μαξίμου ανταποκρίνεται στις προτάσεις Βενιζέλου και θα προχωρήσει και σε ψήφιση των κωδίκων αλλά ακόμη περισσότερο θα αναζητήσει τη συναίνεση της Αντιπολίτευσης για τους επικεφαλείς της Δικαιοσύνης.
Σχετικά με το ζήτημα των προσώπων που θα στελεχώσουν τη Δικαιοσύνη, οι πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ αναφέρουν οτι υπάρχουν τέσσερεις υποψηφιότητες. Τρείς γυναίκες και ένας άνδρας.
Συγκεκριμένα, οι κυρίες Ειρήνη Καλού (Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου), Διονυσία Μπιτζούνη (Αρεοπαγίτης) και Δήτρα Κοκοτίνη (Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου) και ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης (Αντιεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου). Όλοι ασφαλώς έχουν πολύ υψηλή νομική επάρκεια και μεγάλη εμπειρία σε πολύ σημαντικές υποθέσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr