Για το ζήτημα της καθαριότητας, ο Παύλος Γερουλάνος είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Themaradio 104,6 fm:
"Η καθαριότητα δε χρειάζεται ιδιωτικοποίηση. Αυτό που χρειάζεται όμως, είναι να γίνει ξεκάθαρο τι εννοούμε και πώς αντιμετωπίζουμε την εγκατάλειψη που υπάρχει στην πόλη. Η συλλογή των σκουπιδιών, δεν είναι αυτό που ο πολίτης λέει καθαριότητα. Όταν μιλάμε στις γειτονιές, την καθαριότητα την ορίζουμε με πολύ πιο διευρυμένο τρόπο, είναι όλα αυτά τα μικρά πράγματα τα οποία δίνουν την αίσθηση εγκατάλειψης. Εάν καταφέρουμε ν’ αλλάξουμε αυτή την αίσθηση εγκατάλειψης και να φτιάξουμε γειτονιές που αγκαλιάζουν αυτή την αλλαγή, τότε τα προβλήματα θα λυθούν. Δεν είναι θέμα ιδιωτικοποίησης ή κρατικοποίησης μιας υπηρεσίας".
Ακόμα πρόσθεσε: "Ξέρετε, ένα σπασμένο παγκάκι, ένα φως το οποίο σβήνει, ένα πεζοδρόμιο το οποίο έχει διαλυθεί, οι αφισοκολλήσεις, όλα αυτά δίνουν μια εικόνα εγκατάλειψης. Γύρω από την εγκατάλειψη, έρχεται η ανομία".
Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε και στο δόγμα του «σπασμένου παράθυρου» που ακολούθησε στην Νέα Υόρκη το δίδυμο Τζουλιάνι-Μπράτον. Το δόγμα λέει ότι ένα σπασμένο παράθυρο οδηγεί σε πολύ χειρότερα πράγματα και ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας σχολιάζει:
"Το δόγμα νομίζω είχε εκφραστεί πριν από τον Τζουλιάνι, αλλά ο Τζουλιάνι με τον Μπράτον που ήταν ο Διευθυντής της Αστυνομίας το υιοθέτησαν. Πρέπει να σας πω όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η βία που επέβαλε ο Τζουλιάνι ήταν το σωστό. Διαφωνώ μ’ αυτό απολύτως, αν έκανε κάτι σωστό αυτό το δίδυμο, είναι ότι πήγαν βαθιά μέσα στις γειτονιές της Νέας Υόρκης για να λύσουν τα προβλήματα. Είμαι κάθετα αντίθετος στο βίαιο κομμάτι αυτού του δόγματος, αλλά πάρα πολύ υπέρ των κοινοτήτων που έκαναν σε κάθε γειτονιά της Νέας Υόρκης, όπου μαζί και με το κράτος αλλά και με το Δήμο, δηλαδή τη Δημοτική Αρχή της Νέας Υόρκης, συνεργάστηκαν για να λύσουν τα προβλήματα. Ο περισσότερος κόσμος θυμάται μόνο το βίαιο κομμάτι και ή το αγκαλιάζει ή το κατακρίνει. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Η ενεργοποίηση της κοινωνίας είναι αυτό που κάνει τη διαφορά σε μια πόλη".
Για το παράδειγμα της Νέας Υόρκης μίλησε ο κ. Γερουλάνος και στο NEWS247 88,6 fm:
"Από την πόλη της Νέας Υόρκης είναι πολλά που μπορούμε να μάθουμε, διότι ήταν από τις πρώτες πόλεις που είχε τεράστια προβλήματα και τα αντιμετώπισε και με τη συμβολή των δημοτών, δηλαδή και με δημοτικές οργανώσεις πολιτών που ήρθαν επικουρικά στη συνεργασία του κράτους με το Δήμο, για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτού του είδους τη συνεργασία, πιστεύω ότι τα μεγάλα προβλήματα δεν μπορεί να λυθούν από έναν, ειδικά όταν οι αρμοδιότητες είναι τόσο περίπλοκες και απαιτείται οπωσδήποτε συνεργασία Δήμου, Κράτους και Κοινωνίας των Πολιτών".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr