Σε πρόσωπο έκπληξη φαίνεται πως καταλήγει η ΝΔ για να παραδώσει το χρίσμα της στη μάχη για τη δημαρχεία Θεσσαλονίκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες σε ένα πρόσωπο με σημαντική προσφορά στην αυτοδιοίκηση και εμπειρία στη διαχείριση δήμων.
Πρόκειται για τον νυν δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ο οποίος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσωπο που έλαβε το γαλάζιο χρίσμα για να διεκδικήσει τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.
Who is who
Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης γεννήθηκε στο Πανόραμα το 1960. Είναι δικηγόρος και εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Πανοράματος την τετραετία 1994 - 1998. Ψηφίστηκε πρώτη φορά δήμαρχος Πανοράματος για την τετραετία 1998 – 2002, επανεξελέγη πανηγυρικά στις εκλογές του 2002 με ποσοστό 79,6% και ανανέωσε τη θητεία του για τρίτη περίοδο το 2006 με το θριαμβευτικό 74,35%.
Μετά τον «Καλλικράτη» που καθιέρωσε το 2010 τη διοικητική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση εκλέχθηκε για 4η συνεχόμενη θητεία πρώτος δήμαρχος στον ενιαίο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με έδρα το Πανόραμα συγκεντρώνοντας στις εκλογές του 2010 ποσοστό 56,93 % από τον α ́γύρο.
Στις εκλογές της 18ης Μαϊου 2014, στο δεύτερο κύκλο του Καλλικράτη στον ενιαίο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη, επανεκλέχθηκε δήμαρχος για 5η συνεχόμενη θητεία, συγκεντρώνοντας από τον α΄ γύρο το εντυπωσιακό 64,27%, από τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά σε ολόκληρη τη χώρα και ανεβάζοντας κατά 8 περίπου ποσοστιαίες μονάδες τα εκλογικά του ποσοστά!
Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr