Όπως είπε, τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, από το 2016 εξαιρούνται από το Υπερταμείο και σημείωσε πως απλώς μπορεί να χρειάζεται μία διευκρίνιση από τη μεριά του υπουργείου Οικονομικών.
«Υπάρχει νόμος του 2016. Εξαιρεί -το λέω με κεφαλαία-τους αρχαιολογικούς, τους περιβαλλοντικούς, που έχουν περιβαλλοντική σημασία, και τους δημόσιους χώρους» σημείωσε η κυρία Ζορμπά για να προσθέσει:
«Η Ελλαδα έχει εκατοντάδες αρχειολογικούς χώρους και κάποιους που μπορεί να είναι άγνωστοι σε σας και σε μένα, αλλά έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ότι εξαιρείται. Δεν το συζητάμε αυτό, είναι αυτονόητο. Επομένως θεωρώ ότι και ο νόμος και η Βουλή που τον ψήφισε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που φέρει την υπογραφή του δεν θα έβαζαν σε δοκιμασία κανέναν χώρο που ανήκει στην πολιτιστική κληρονομιά. Το επαναλαμβάνω γιατί η πολιτιστική κληρονομιά είναι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη» συμπλήρωσε.
«Δεν έχω λόγο να αμφισβητώ τη νομική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών», σημείωσε η υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, όμως, παράλληλα, τόνισε πως «κακώς δεν υπήρξε πρόβλεψη να εξαιρεθούν τα μνημεία» και παραμένει να ιδωθεί «αν είναι κάτι που απειλεί τα μνημεία».
Η κα Ζορμπά ζήτησε να υπάρξει τοποθέτηση από το υπουργείο Οικονομικών επί του ζητήματος - γνωστοποιώντας, βέβαια, πως το ΥΠΟΙΚ έχει διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα – και άφησε ανοιχτό το ενεχόμενο ύπαρξης νομοθετικής παρέμβασης για το θέμα.
«Υποθέτω ότι η κα Κονιόρδου έκανε μια συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ αλλά δεν το ξέρω», είπε ακόμη και υπογράμμισε πως ο η Βουλή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που υπέγραψαν τον νόμο, «δεν θα έβαζαν σε δοκιμασία κανένα αρχαιολογικό χώρο και χώρο που ανήκει σε πολιτιστική κληρονομιά και η οποία προστατεύεται συνταγματικά».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr