Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδια εταιρείας, τον Iούνιο, η Ν.Δ. διατηρούσε προβάδισμα 12,5 μονάδων (34% - 21,5%).
Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η διαφορά των δύο κομμάτων ανέρχεται σε 9,5 μονάδες (31,5% - 22%).
Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της συμφωνίας των Πρεσπών για την ονομασία της ΠΓΔΜ, το 60% εμφανίζεται να έχει αρνητική γνώμη, με το 44% να την κρίνει σίγουρα αρνητικά και το 16% μάλλον αρνητικά. «Σίγουρα θετικά» απάντησε το 13% των ερωτηθέντων και «μάλλον θετικά» το 15%.
Στην ερώτηση αν η έξοδος από το μνημόνιο θα αλλάξει την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, το 61% απάντησε αρνητικά, με το 37% να δηλώνει σίγουρα «όχι» και το 24% μάλλον «όχι». Το 17% απάντησε μάλλον «ναι» και το 10% σίγουρα «ναι».
Άναφορικά με την αξιολόγηση της κυβέρνησης στις πυρκαγιές του Ιουλίου, στο Μάτι Αττικής, το 72% εμφανίζεται να έχει αρνητική άποψη, με το 54% να την κρίνει σίγουρα αρνητικά και το 18% μάλλον αρνητικά. «Σίγουρα θετικά» απάντησε το 5% και «μάλλον θετικά» το 12%.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
Στην παράσταση νίκης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 57% (έναντι 58% τον Ιούνιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 24% (έναντι 23% τον Ιούνιο).
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 34% (έναντι 33% την προηγούμενη δημοσκόπηση) και ο Αλέξης Τσίπρας 24% (έναντι 23% τον Ιούνιο), ενώ «κανένας» απάντησε το 34% των ερωτηθέντων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr