Συγκεκριμένα, υπήρξαν ερωτηματικά από το γεγονός ότι στη σχετική απόφαση του υπουργείου γίνεται λόγο "παραίτηση του διοριζομένου από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις καθώς και την αναστολή του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος, από την ημερομηνία διορισμού". Ζητά δηλαδή η κυβέρνηση από τους πυρόπληκτους να παραιτηθεί από τα δικαιώματά του και να μη λαμβάνει τις απαιτήσεις που δικαιούται ή να μην μπορεί να στραφεί εναντίον των υπεύθυνων για την καταστροφή στη δικαιοσύνη;
Το υπουργείο απαντά αρνητικά στους παραπάνω ισχυρισμούς και σημειώνει πως η συγκεκριμένη αναφορά στην προκήρυξη αφορά αποκλειστικά και μόνο τυχόν αποδοχές που λαμβάνει ο διοριζόμενος από σύνταξη, καθώς και την αναστολή του σχετικού συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
«Δηλαδή, το προφανές» έσπευσε να σχολιάσει το υπουργείο, και συνέχισε: «Κάποιος που για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να λαμβάνει κάποιας μορφής σύνταξη (λ.χ. αναπηρίας), εφόσον επιλέξει να διοριστεί, θα αμείβεται με τον μισθό του ως διορισθείς στο δημόσιο».
Συνεπώς, εξήγησε στη συνέχεια, «δεν υπάρχει κανένας συμψηφισμός με τυχόν άλλες απαιτήσεις ή αποζημιώσεις που δικαιούται ο ενδιαφερόμενος». Και βεβαίως, έσπευσε να προσθέσει, «ο διοριζόμενος δεν στερείται κανενός νομίμου δικαιώματός του για προσφυγή στα δικαστήρια και διεκδίκηση οποιαδήποτε αγωγής».
«Υπενθυμίζουμε στους νοσταλγούς παλαιότερων, σκοτεινών εποχών ότι η αξιολόγηση των δικαιωμάτων με βάση το δούναι και λαβείν και ο διορισμός στο Δημόσιο με βάση τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί» κατέληξε το αρμόδιο υπουργείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα διορισμού έχουν οι συγγενείς των θυμάτων από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου σε Μάτι και Νέο Βουτζά, αλλά και όσοι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr