Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό συμμετείχαν οι υπουργοί κ.κ. Σταθάκης, Σπίρτζης, Τζανακόπουλος, Φάμελλος, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όπως επίσης οι επικεφαλής των δασικών αρχών της Αττικής, οι γενικοί διευθυντές της κτηματικής εταιρείας του Δημοσίου και οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «θα διερευνηθούν σε βάθος τα πώς και τα γιατί με αδιάβλητες διαδικασίες από αδιάβλητους εμπειρογνώμονες». «Απόφασή μας τίποτε και κανένας να μην ξεχασθεί», επανέλαβε και υπογράμμισε ότι «οφείλουμε να ξηλώσουμε μία προς μία τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες».
«H πρόθεσή μας είναι σαφής: οι περιοχές που έχουν πληγεί θα αναμορφωθούν τάχιστα, αλλά σε νέα βάση με σεβασμό στο περιβάλλον και στους κατοίκους τους», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω ώστε να διορθώσουμε πιθανά λάθη», ωστόσο όπως τόνισε, «το συλλογικό συμφέρον μίας ολόκληρης κοινωνίας δεν μπορεί να υποτάσσεται στα συμφέροντα κάποιων ατόμων, ή μίας μειοψηφίας».
Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε 20 άμεσες παραμβάσεις, ξεκινώντας από την κατεδάφιση «το αμέσως επόμενο διάστημα» στην κατεδάφιση 3.200 αυθαιρέτων στην Αττική, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί. Ανέφερε, δε, ότι θα δρομολογηθούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Είπε επίσης ότι ενισχύονται κι επιταχύνονται οι διαδικασίες ελέγχου και κατεδαφίσεως για κατασκευές πλησίον του αιγιαλού, βάσει των νόμων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr