Οι πρόνοιες του πλαισίου λειτουργίας των καναλιών θα οδηγήσουν σε «πολύ σοβαρή ένεση απασχόλησης στον κλάδο», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στα ιδιωτικά κανάλια είναι 1.800, με τις έξι άδειες μιλάμε για τουλάχιστον 2.400», δηλαδή μία αύξηση της τάξης του 33%.
Ο κ. Παππάς εξάλλου απάντησε στις αιτιάσεις περί της φορολογικής αντιμετώπισης των υφιστάμενων καναλιών, σημειώνοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη που καταλόγισε το φόρο διαφήμισης, που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έχει φέρει στο Ελληνικό Δημόσιο 140 εκατ. ευρώ από το 2015. Αυτά τα χρήματα δεν εισπράττονταν από το 2010, όταν ψηφίστηκε και θεσπίστηκε αυτός ο φόρος, δεν καταλογίστηκε ποτέ, ως το 2015», όπως τόνισε.
Στην επόμενη ημέρα του τηλεοπτικού τοπίου, κατά τον ίδιο, «από τη στιγμή που θα υπάρχει η πολύ αυστηρή ρήτρα για το επίπεδο της απασχόλησης και η καταβολή του τιμήματος για τις άδειες, δεν έχουμε πρόβλημα να μειώσουμε αυτό τον φόρο, που ήταν αρκετά επιβαρυντικός».
«Το επόμενο βήμα είναι πιθανόν οι περιφερειακές άδειες, θα μπούμε και σε μία συζήτηση για τις θεματικές, θα ανταλλάξουμε απόψεις με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και θα τηρήσουμε τον νόμο. Τον γάιδαρο όμως τον φάγαμε, η σημαντική δουλειά έγινε για καθαρό τηλεοπτικό τοπίο την επόμενη δεκαετία στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου. Οι προκηρύξεις για θεματικές και περιφερειακές άδειες θα βγουν πάρα πολύ εύκολα», εκτίμησε ο κ. Παππάς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr