Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ αποσπά το 31,5% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο κόμματα να διατηρούν αμετάβλητα τα ποσοστά τους συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα του Μαρτίου.
Στην τρίτη θέση παραμένει το Κίνημα Αλλαγής, κερδίζοντας μισή μονάδα και φτάνοντας στο 9%. Ακολουθεί σταθερή στο 8% η Χρυσή Αυγή, ενώ πέμπτο κατατάσσεται το Κομμουνιστικό Κόμμα, με 6,5%, επίσης αυξάνοντας το ποσοστό το κατά μισή μονάδα.
Κανένα άλλο κόμμα δεν προβλέπεται να μπει στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων να μην ξεπερνούν το 2%.
Τα στοιχεία της Pulse καταδεικνύουν επίσης μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση της Κουμουνδούρου να ανέρχεται μόλις στο 47%, ενώ της ΝΔ φτάνει στο 82%.
Το 11% των πολιτών που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δηλώνει πως προτίθεται να ψηφίσει τη ΝΔ, το ένα πέμπτο των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος διαρρέει προς τις λευκές, άκυρες και αναποφάσιστες ψήφους.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ διαθέτει σταθερό προβάδισμα 32 μονάδων, με 55% των πολιτών να βλέπουν νίκη της. Στο μέτωπο της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με οκτώ μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με 31% έναντι 23%.
«Ανοιχτές πληγές» για την κυβέρνηση αιχμάλωτοι στρατιωτικοί και ασφάλεια
Τα ζητήματα που «κοστίζουν» τους περισσότερους ψηφοφόρους για την κυβέρνηση είναι αυτό των δύο στρατιωτών, που κρατούνται επί 50 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης, και τα κενά που διακρίνουν οι πολίτες στην αστυνόμευση. Σε ό,τι αφορά τους δύο ένστολους, το 56% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους έως τώρα χειρισμούς της Αθήνας, ποσοστό αυξημένο κατά πέντε μονάδες συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.
Αντίθετα, το μερίδιο των πολιτών που αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά τις ενέργειες της κυβέρνησης παραμένει στάσιμο στο 32%.
Για το θέμα της ασφάλειας σχεδόν επτά στους δέκα δηλώνουν ότι είτε σίγουρα είτε μάλλον δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης που υπάρχει σήμερα. Μόλις το 21% δηλώνει ικανοποιημένο σε έναν βαθμό.
Η δημοσκόπηση προδίδει επίσης την έντονη απαισιοδοξία των Ελλήνων για την πορεία της χώρας, όπου περισσότεροι από έξι στους δέκα εκτιμούν πως τα πράγματα κινούνται «σίγουρα» ή «μάλλον» σε λάθος κατεύθυνση.
Τα στοιχεία αντανακλούν παράλληλα μια ενόχληση με το «αθηνοκεντρικά δομημένο κράτος», όπου το 49% εμφανίζεται απαντά πως τα παράπονα είναι δικαιολογημένα. Το μεγαλύτερο μέρος της δυσαρέσκειας εντοπίζεται στην Βόρεια Ελλάδα, όπου σχεδόν το 70% εκφράζει ενόχληση.
Η έρευνα της Pulse διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.356 πολιτών με δικαίωμα ψήφου, μεταξύ 15 και 17 Απριλίου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr