Η ανάγκη να παρουσιάσει αυτή την εικόνα τον οδήγησε ακόμη και στο να «αδειάσει» τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο οποίος λίγες ώρες πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν οι εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019.
Όμως, στα χείλη όλων -και ειδικά των συνταξιούχων- κρέμεται το ερώτημα πώς μπορεί αυτή η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο του 2019, ενώ λίγους μήνες πριν θα έχει εφαρμόσει μεγάλες περικοπές σε συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου, μέτρα που απορρέουν από τη συμφωνία με τους δανειστές.
Όπως επίσης, υπάρχει το ερώτημα πώς θα μπορέσει αυτή η κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές το φθινόπωρο του 2019, όταν θα έχουν προηγηθεί οι ευρωεκλογές, στις οποίες υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δεύτερο κόμμα, προδικάζοντας ενδεχομένως και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.
Πέραν της επικοινωνιακής τακτικής να παρουσιαστεί η εικόνα μιας συμπαγούς κυβέρνησης, φαίνεται πως ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ποντάροντας σε έναν αιφνιδιασμό ενδεχομένως μετά την επίσημη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο και εφόσον όλα έχουν πάει καλά στη συμφωνία με τους δανειστές.
Ίσως εκεί να διαμορφωθεί η καταλληλότερη δυνατή συγκυρία και η μεγαλύτερη δυναμική για το κυβερνών κόμμα, το οποίο θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη ρητορική περί εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και τη σκληρή λιτότητα, διανθισμένη με υποσχέσεις για δίκαιη ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr