Σε ερώτηση για τα προνόμια των πολιτικών προσώπων, τόνισε ότι «θα πρέπει και οι βουλευτές να μοιράζονται το βάρος της κρίσης και μάλιστα να αναλάβουμε περισσότερο βάρος από τον μέσο πολίτη για να δείξουμε ότι δεν ζούμε στον κόσμο μας, αλλά υπάρχουμε και αναπνέουμε μέσα στην κοινωνία».
Στο μέτωπο της οικονομίας, απαντώντας στο δίλλημα «καθαρή έξοδος ή πιστοληπτική γραμμή», ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «η πιστοληπτική γραμμή στήριξης είναι μια έξτρα ασφάλεια κυρίως για την υγεία των τραπεζών. Η ΕΚΤ θα αφαιρέσει μέρος της στήριξης στις τράπεζές μας αν δεν έχουμε τέτοιου είδους πρόγραμμα και για αυτό επιμένει σε αυτόν τον δρόμο».
Συμπλήρωσε δε ότι «σημασία έχει τι θα κάνουμε εμείς αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος. Θα συνεχίσουμε στη γραμμή που έχει χαραχθεί, αλλά με μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας, ή θα γυρίσουμε πίσω στις πρακτικές του παρελθόντος; Αυτή είναι η βασική αβεβαιότητα για τις αγορές, για τους εταίρους μας, αλλά και για τους πολίτες, στην οποία το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να απαντήσει. Αντί να ασχολούμαστε με το παρελθόν πρέπει να δώσουμε απαντήσεις για τον κόσμο του 21ου αιώνα στον οποίο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας».
Σχετικά με το πολιτικό του μέλλον, ο κ. Θεοχάρης επέμεινε στην ανεξάρτητη στάση που κράτησε το προηγούμενο διάστημα. «Σε αυτή την περίοδο που κυριαρχούν οι ακραίες φωνές, χρειάζεται να ακουστούν και οι φωνές του κέντρου και της μετριοπάθειας».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr