Παρουσία του Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος βρίσκεται στα Σκόπια, ο κ. Ντιμίτροφ είπε: «Κατανοούμε ότι κάποιοι πολίτες στην Ελλάδα αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες, αλλά ούτε οι Έλληνες γείτονές μας, ούτε και κανείς άλλος στην Ευρώπη του 21ου αιώνα μπορεί να αρνείται το δικαίωμά μας να είμαστε Μακεδόνες και να μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα, ως μέρος μίας σλαβικής ομάδας γλωσσών».
«Όσο περισσότερο συζητά κανείς δημοσίως για αυτό το θέμα, μειώνονται οι πιθανότητες εξεύρεσης λύσης. Εάν υπάρχει ένας αξιοπρεπής τρόπος που να σέβεται την ταυτότητα και των δύο μερών, τότε μπορεί να βρεθεί λύση», συμπλήρωσε.
«Υπάρχει θέληση από την πλευρά μας και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αντίστοιχη και από την άλλη πλευρά. Εάν υπάρχει λύση που να σέβεται την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών, τότε θα βρεθεί. Μπορεί να μην υπάρξει, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε και να τη βρούμε», ανέφερε ο Ντιμιτρόφ, υπογραμμίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στις προτάσεις του Μάθιου Νίμιτς.
Από την πλευρά του ο ειδικός διαμεσολαβητής, Μάθιου Νίμιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι υπάρχει θέληση για λύση και από τις δύο πλευρές.
«Είχαμε ελπίδες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά για τον έναν ή το άλλον λόγο δεν προχώρησε το ζήτημα. Τώρα έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας. Και στις δύο χώρες υπάρχουν ηγεσίες που ειλικρινά θέλουν συμφωνία, αλλά υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι που τώρα είναι η ώρα για να βρούμε λύση», τόνισε ο κ.Νίμιτς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr