Αναλυτικότερα ο κ. Παππάς σημείωσε ότι από το 2013 έχει τριπλασιαστεί η οικονομική επίπτωση των κυβερνοεγκλημάτων, προσθέτοντας ότι το βασικό μέλημα πρέπει να αφορά την ενημέρωση των πολιτών για τις δυνατότητες, αλλά και για τους κινδύνους του διαδικτύου.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στους αρνητικούς δείκτες προσβασιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων στις διαδικτυακές πωλήσεις και δράσεις, ειδικά σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (μία στις τρεις) και σημείωσε ότι σαν Πολιτεία πρέπει να στοχευτεί και να βοηθηθεί ο συγκεκριμένος κλάδος της οικονομίας.
Από τον Μάιο του 2018 τίθεται σε εφαρμογή κοινοτική οδηγία που ορίζει κανόνες συμμόρφωσης για επιχειρήσεις που συλλέγουν δεδομένα, διαδικτυαούς ιστότοπους κ.λπ. Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ επεξεργάζονται ήδη αρμόδιες ομάδες για να συντονίσουν το πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι οι ιδιώτες θα ελέγχονται από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, ενώ οι υπηρεσίες του Δημοσίου θα εποπτεύονται από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.
Τέλος, ο αναφέρθηκε σε επαφές του με πολίτες της Περιφέρειας, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν για τα οφέλη των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητά τους. Ο ίδιος τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα Rural Broadband Internet και την επέκταση των ευρυζωνικών δικτύων σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, λέγοντας πως η εξέταση του γιατρού ή η αποστολή μιας ιατρικής συνταγής, θα μπορούν να επιτυγχάνονται μέσω διαδικτύου, χωρίς κόπο από τους πολίτες, με ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας όλων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr